Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Wil je naast je studie bijdragen aan duurzaamheid? Er zijn verschillende projecten en initiatieven waar studenten zich bij kunnen aansluiten. Hieronder een overzicht.

UvA Green Office

De UvA Green Office is een studenteninitiatief met als doel duurzaamheid op de UvA te promoten en het onderwerp bij studenten en medewerkers onder de aandacht te brengen. De Green Office denkt mee over duurzaam beleid en werkt aan verschillende projecten. Zo hebben zij in 2021 de Knowledge Hub gelanceerd, een online platform dat samenwerking op het gebied van duurzaamheid stimuleert, en publiceren zij met regelmaat een Green Guide. Je kunt je aansluiten bij de UvA Green Office door plaats te nemen in het dagelijks bestuur, maar je kunt je ook inzetten voor bepaalde projecten of acties. Meer informatie vind je op de website.

Knowledge Hub

De Knowledge Hub is een interactief platform van de UvA Green Office voor studenten, docenten en wetenschappers (ook buiten de UvA) die interesse hebben in het thema duurzaamheid. De Knowledge Hub faciliteert interdisciplinaire samenwerking en brengt mensen samen met dezelfde ambitie. Je vindt er bovendien interessante projecten en evenementen of kunt zelf een aankondiging of oproep doen voor je eigen initiatief of project.

Create a course challenge

Heb jij een goed idee voor een (duurzaam) keuzevak? Het Instituut voor Interdisciplinaire Studies van de UvA organiseert de jaarlijkse Create a course challenge. In deze challenge worden studenten uitgedaagd om een keuzevak te ontwerpen. De student met het winnende idee wordt student-assistent van zijn of haar eigen vak. In 2020 had de challenge het thema duurzaamheid, maar je kunt ook de reguliere challenge inzetten om een vak te ontwerpen rondom dit thema.