Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Wat docenten kunnen doen om het onderwijs te verduurzamen

Meer dan ooit komt de impact van het menselijk ingrijpen op onze planeet aan het licht. De UvA besteedt daarom, door middel van beurzen en workshops, speciale aandacht aan de integratie van duurzaamheid in het onderwijs.

Duurzaamheidsbeurs

Docenten met ideeën voor een vak waarin een duurzamere omgang met het land, klimaat, onze energiebronnen en andere natuurlijke hulpbronnen zoals water, oceanen, biodiversiteit en lucht centraal staan, kunnen een beroep doen op de duurzaamheidsbeurs. Deze beurs stelt hen in staat hier daadwerkelijk invulling aan te geven.

Lees meer over de UvA Duurzaamheidsbeurs
Docent Peter van Dam vertelt over de duurzaamheidsbeurs
Docent Peter van Dam over de duurzaamheidsbeurs

In deze video vertelt geschiedenisdocent Peter van Dam op welke manier hij de duurzaamheidsbeurs heeft ingezet om een vak te ontwikkelen over de geschiedenis van de klimaatcrisis. 

Duurzaamheidsworkshop

Binnen alle studies op de UvA wordt, waar passend, aandacht besteed aan duurzaamheid. Om docenten te helpen om hier invulling aan te geven, biedt het Teaching and Learning Centre van de UvA een workshop aan waarin docenten leren om duurzame ontwikkeling te verwerken in het onderwijs.

Lees meer over de Duurzaamheidsworkshop