Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Om de CO2 voetafdruk van voedsel ter verkleinen, maar ook om verdere impact op het milieu te reduceren is het nodig om de consumptie van dierlijke producten te verkleinen. Ook een keuze voor producten met een lagere impact, bijvoorbeeld kip in plaats van rund, of een keuze voor meer lokale of duurzamer geproduceerd voedsel kan bijdragen. 

Doelstellingen en actuele stand van zaken

50% reductie van onze CO2-uitstoot door catering bij vergaderingen en bijeenkomsten in 2022 ten opzichte van 2018

Bij de catering voor vergaderingen en bijeenkomsten is een vegetarisch assortiment de standaard. Dat heeft in 2022 geresulteerd in 83 procent vegetarisch en 6 procent veganistische verkoop bij dit soort bijeenkomsten. In 2019 was 30 procent van deze catering vegetarisch en 3 procent veganistisch.

De CO2-uitstoot van in de kantine verkocht voedsel met 25% verkleinen in 2026 ten opzichte van 2019

In 2019 was de CO2-uitstoot van het in de kantine verkochte voedsel 175 ton. Data wordt geüpdatet wanneer er meer gegevens bekend zijn.

We willen voedselverspilling tegengaan. In 2026 dit moet met 25% gereduceerd zijn.

Na afstudeeropdrachten en veel meer aandacht bij de cateraar hieruit voortkomend verwachten we dat er winst is geboekt, maar er zijn op dit moment nog geen actuele data beschikbaar.

Status voorgenomen maatregelen

Lees meer over de maatregelen in het White Paper Duurzaamheid (PDF, 19 p.).

Overige maatregelen