Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Instituten en onderzoeksprogramma's

Onderzoek wordt uitgevoerd binnen onderzoeksinstituten, -centra en -scholen. Hieronder vind je de instituten en onderzoeksprogramma’s die een raakvlak hebben met duurzaamheid.

Global Ecology - De onderzoeksprioriteit van het instituut Global Ecology richt zich op het functioneren van ecosystemen en in het bijzonder op hoe deze veranderen door natuurlijke processen of menselijke impact.

Green Life Sciences - Onderzoek binnen GLS heeft als doel om op moleculair niveau te begrijpen hoe planten omgaan met biotische en abiotische beperkingen en hoe ze omgaan met insecten, microben en andere organismen en hoe ze zich tijdens de evolutie hebben gediversifieerd.

Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica (IBED) - Bij het Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica (IBED proberen we de biodiversiteit en het functioneren van ecosystemen te begrijpen voor de toekomstige gezondheid van onze planeet.

Systems Biology - De focus van de onderzoeksgroep Systems Biology ligt op Host-Microbiome Interactions verdeeld over verschillende subthema's. Het is een samenwerking van de onderzoeksgroepen SILS en IBED.

Sustainable chemistry - Sustainable Chemistry is een van de 20 ‘Research Priority Areas’ binnen de UvA en is gericht op het onderzoeken en ontwikkelen van duurzame materialen en processen, zoals de productie van brandstof uit water en zonlicht.

Swammerdam Institute for Life Sciences (SILS) - Het Swammerdam Institute for Life Sciences (SILS) is een van de grootste instituten van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. Het instituut omvat biologische disciplines, waaronder moleculaire en celbiologie, microbiologie, plantenwetenschappen, fysiologie en neurobiologie.

Van ‘t Hoff Institute for Molecular Sciences (HIMS) - De kerndoelstelling van HIMS is het begrijpen en voorspellen van het gedrag van moleculen in steeds complexere processen en systemen.

Coupled Human and Natural Systems (IAS) - Coupled Human and Natural Systems is een onderzoeksprogramma van het Institute for Advanced Studies (IAS) en heeft twee deelprojecten: Future of energy en Energy transition through the lens of SDGs.