Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Onderzoek in de praktijk: valorisatie

Het creëren van maatschappelijke en economische impact met UvA-onderzoek wordt steeds belangrijker. In lijn met het Instellingsplan 2021-2026 zal de UvA de komende jaren daarom sterker inzetten op maatschappelijke impact en een schaalsprong maken in valorisatie.

Hieronder een aantal maatschappelijke projecten die worden ondersteund met onderzoek van de UvA. 

Photanol

Photanol is een spin-off van SILS, produceert duurzame chemicaliën. Met cyanobacteriën worden CO2 en zonlicht omgezet in waardevolle chemische producten.

Plantics

Plantics is een spin-offbedrijf van HIMS, produceert plastic dat volledig biologisch afbreekbaar, composteerbaar en 100% biologisch is.

Solardam

Solardam is een samenwerkingsverband tussen de UvA, VU, AMOLF en ECN gericht op onderzoek naar zonne-energie.

Amsterdam Green Campus

Amsterdam Green Campus is een regionaal innovatieplatform voor een groenere toekomst. Onderzoekers, onderwijsinstellingen en ondernemers werken samen aan innovaties die duurzaamheid promoten en ze leiden de volgende generatie leiders op op het gebied van duurzaamheid. Amsterdam Green Campus is ook aan het werken aan een hub waar studenten gekoppeld kunnen worden aan externe organisaties met duurzaamheidsvraagstukken: Het Green Student Lab.

Sustainalab

Op dit moment wordt het Matrix 1 gebouw op het Science Park gebouwd. In dit gebouw realiseren we het Sustainalab, een plek voor co-creatie tussen onderwijs, onderzoek en ondernemerschap op het gebied van duurzaamheid. De verwachtte oplevering van het gebouw en de start van het Sustainalab is september 2022.