Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Iconen

Iconen
Voorbeeld van iconen uit UvA basisset

De iconen uit de huisstijlset zijn minimalistisch en bestaan alleen uit lijnen. Hierdoor versterken ze jouw boodschap, zonder te veel details die afleiden. 

Regular & Bold

Alle iconen zijn beschikbaar in twee versies: bold (dikke lijn) en regular (dunne lijn). Voor alle iconen gelden dezelfde regels. Om de versterkende werking van iconen niet te verliezen, adviseren we iconen niet te klein af te beelden. 

Voor digitale uitingen wordt geadviseerd iconen in de bold-versie minimaal in een grootte af te beelden van 32x32 pixels. Een regular-versie moet een minimale grootte hebben van 64x64 pixels. Voor drukwerk wordt geadviseerd de iconen niet kleiner dan 10x10 mm af te beelden. Houd bij het schalen van de iconen rekening met de juiste verhouding. 

Iconen Regular en Bold
Twee varianten van iconen

Combinatie met tekst

Iconen worden gecombineerd met hetzelfde gewicht van het lettertype: bij een tekst in bold wordt een bold-icoon geplaatst. 

Kleur

Er zijn vier mogelijkheden voor het toepassen van kleur wanneer je gebruikmaakt van een icoon:
•    Icoon in zwart (op wit)
•    Icoon in huisstijlkleur (op wit)
•    Icoon in zwart op huisstijlkleur
•    Icoon in wit op huisstijlkleur

Het gebruik van meerdere kleuren binnen één icoon, arcering en gradiënt is niet toegestaan. Bekijk alle huisstijlkleuren op de pagina Kleur

Do's & Don'ts

•    Zorg voor voldoende contrast tussen de kleur van het icoon en achtergrondkleur.
•    Zorg voor de juiste manier van schalen van het icoon.
•    Verschillende iconen mogen niet met elkaar worden gecombineerd.
•    Iconen mogen niet volvlak worden ingekleurd.

Beschikbaarheid

De iconen zijn beschikbaar in de beeldbank als .eps bestand en als afbeelding. Om gebruik te kunnen maken van de eps-bestanden heb je bijvoorbeeld Adobe Illustrator nodig. Om de iconen te downloaden in de beeldbank is een inlog met jouw UvANetID vereist. Ontbreekt een icoon die jij nodig hebt? Vraag deze dan aan via huisstijl@uva.nl

Iconen lettertype

Om het gebruik van de iconenset makkelijker te maken is er een iconen lettertype ontwikkeld. Dit lettertype kun je downloaden via de beeldbank. Hiervoor is een inlog met jouw UvANetID vereist.