Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Lettertypen

Basislettertypen

Binnen de UvA-huisstijl wordt het lettertype ‘Stempel Garamond’ gebruikt voor bijna alle communicatiemiddelen. Dit is een lettertype met een schreef, dat ook is gebruikt voor het karakteristieke logo van de universiteit.

Stempel Garamond
Voorbeeld Stempel Garamond

Daarnaast kan het schreefloze lettertype 'Frutiger' worden gebruikt voor kaderteksten. Door een juiste balans tussen de Stempel Garamond en de Frutiger ontstaat een prettige leeservaring. 

Frutiger
Voorbeeld Frutiger

Beschikbaarheid

De Stempel Garamond en Frutiger staan niet standaard geïnstalleerd op een UvA-beheerde ICT-werkplek. Voor beide lettertypen is een licentie vereist en hieraan zijn kosten verbonden. Om communicatiemiddelen te maken met deze lettertypen kun je gebruik maken van de Brandportal Brandspot. Mocht je de lettertypen toch nodig hebben op je eigen UvA-beheerde ICT-werkplek, dan kun je een verzoek indienen bij ICTS. Vormgevers die in opdracht van de UvA communicatiemiddelen ontwikkelen dienen beide lettertypen zelf aan te schaffen. Voor Office-programma's zijn de Times New Roman en de Arial de vervangende lettertypen voor de twee huisstijllettertypen.

Web-lettertypen

Op het UvAweb wordt voornamelijk de schreefletter 'Utopia' gebruikt. 

Utopia
Voorbeeld Utopia

Daarnaast wordt de schreefloze letter 'Source Sans pro' gebruikt voor de buttons. Deze lettertypen worden ook gebruik in videocommunicatie. Beide lettertypen hebben een open licentie,  je kunt ze daardoor gemakkelijk gratis downloaden via bijvoorbeeld Google Fonts of de Adobe Typekit. 

Source Sans Pro
Voorbeeld Source Sans Pro