Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Social media avatars

Grid

De avatar moet universeel te gebruiken zijn op alle online platformen zoals Facebook, Twitter, Instagram, YouTube. Er is daarom rekening gehouden met zowel de vierkante als ronde vorm van de avatar. Het UvA-logo is voor de herkenbaarheid aan de linkerkant geplaatst. De rechterkant is in te vullen met een achtergrondkleur uit het kleurenschema en één of meer letters voor eigen profilering. Hoe meer letters, hoe kleiner de tekst wordt vanwege de beperkte ruimte binnen een avatar. 

Grid Social media avatar
1. UvA-logo | 2. vrije ruimte voor naam | 3. achtergrondkleur naar keuze uit social avatar kleurenschema.

Tips voor het maken van de avatar

  • De avatar wordt in veel gevallen klein weergegeven. Houd daarom bij de keuze van de tekst rekening met het aantal letters. Gebruik minimaal 1 en maximaal 7 letters voor de leesbaarheid.
  • De avatar is bijna altijd zichtbaar met de naam van het profiel. De tekst in de avatar is dus alleen ondersteunend voor de herkenbaarheid.
  • Denk bij de invulling van tekst in de avatar van buiten naar binnen. Welke tekst is het meest herkenbaar voor de buitenwereld? 
Voorbeeld avatars
Voorbeeld social media avatars

Kleurenschema

Om voldoende ruimte te geven voor eigen profilering is een speciaal kleurenschema beschikbaar. Onderstaande kleuren zijn te gebruiken als achtergrondkleur binnen de avatar. Deze kleuren zijn uitsluitend bedoeld voor gebruik bij de social media avatar. Voor andere communicatiemiddelen kun je gebruikmaken van de standaard UvA steunkleuren

Social media avatar kleuren
Kleurenschema voor social media avatars

UvA brand portal 

Via de UvA brand portal kun je gemakkelijk een avatar maken voor een socialmediakanaal van een UvA-onderdeel. 

Ben je de inloggegevens vergeten? Ga dan naar de website van de brand portal en vraag daar een nieuw wachtwoord aan. Wil je je graag aanmelden als gebruiker? Neem dan contact op met de huisstijlcoördinator.