Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
In lijn met het Instellingsplan maakt elke faculteit een Facultair Strategisch Plan (FSP). Het FSP beschrijft de strategische koers van de faculteit.

Faculteit der Rechtsgeleerdheid - Met Recht Verbonden

In dit FSP 2021-2026 ‘Met Recht Verbonden’ is verbinding het leidende thema. De faculteit wil van buiten naar binnen denken, en juridische kennis relevant laten zijn voor de samenleving. Lees meer.

Faculteit Economie en Bedrijfskunde - Impact Through Engagement

De FEB wil zich in de periode 2021 - 2026 met het FSP ‘Impact Through Engagement’ richten op optimalisatie van het onderwijs, het vergroten van de maatschappelijke impact en zichtbaarheid van onderzoek, een betere zichtbaarheid buiten de UvA en het ontwikkelen van relaties binnen en buiten de FEB. Lees meer.

Faculteit der Geesteswetenschappen - Midden in de stad

Door ‘midden in de stad’ te zien als ‘midden in de samenleving’ wil de faculteit wegblijven van de spreekwoordelijke elitaire ivoren toren. De faculteit wil een toegankelijke en aantrekkelijke studieomgeving zijn voor studenten, de samenleving op de voet volgen en inclusief zijn qua inhoud, activiteiten, studentenpopulatie en staf. Lees meer.

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen - Navigating a complex world

Voor de FMG speelt bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen een belangrijke rol in het FSP 2021 - 2026 ‘Navigating a complex world’. Lees meer.

Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica - Connecting Science

In het FSP van de FNWI staat voor de komende 6 jaar beschreven hoe zij aandacht willen schenken aan samenwerkingen in research, onderwijs en de valorisatie op belangrijke thema's als ‘Smart’, ‘Green’ en ‘Health’ en aan de stimulering van hun eigen 'community' in al haar diversiteit. Lees meer.

Faculteit der Geneeskunde UvA Strategisch Plan

De FdG heeft als ambities om onderzoek en data te gebruiken om de zorg en gezondheid in de wereld te verbeteren, de interactie tussen molecuul, patiënt en populatie te verbeteren, te investeren in talentvolle teams en onderzoek op maatschappelijke impact te waarderen.

ACTA Strategisch Plan

Het gaat bij ACTA om de zorg van nu, de zorg die ACTA elke dag levert, maar ook om de zorg van straks, de zorg waar ACTA tandartsen voor opleidt, en tandartsen in wil bijscholen, en waar nieuwe kennis, middelen en methodes voor moeten worden ontwikkeld. ACTA hecht hierbij sterk aan aandacht voor een veilige en inclusieve leer- en werkomgeving.