Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De samenleving heeft hoogopgeleide professionals nodig, maar ook innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Het onderwijs aan de UvA beweegt zich op het snijvlak van wetenschap en samenleving.

Ons onderwijs is verbonden met de praktijk van het werkveld en de arbeidsmarkt. Een voorbeeld hiervan is het ervaringsonderwijs in de Amsterdam Law Firm.

Meerdere invalshoeken

Veel maatschappelijke en wetenschappelijk vraagstukken kunnen alleen worden opgelost door over de grenzen van de eigen discipline heen te kijken. De UvA stimuleert studenten om dit te doen. Ze kunnen kiezen voor interdisciplinair keuzeonderwijs, interdisciplinaire minors en interdisciplinaire opleidingen.

Een onderzoekende houding

Het onderwijs aan de UvA is onderzoeksintensief. Dat wil zeggen: kennis uit het onderzoek rolt snel door in het onderwijs en tegelijkertijd leren studenten hoe ze zelf onderzoek moeten doen. Zo ontwikkelt iedere student een onderzoekende houding. De opgedane onderzoekvaardigheden kan de student na het afstuderen ook buiten de wetenschap inzetten.