Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

(Medewerkers met een UvAnetID vinden meer informatie in de A-Z-lijst van hun faculteit of van de Bestuursstaf en diensten: zie medewerker.uva.nl)

Vakantiedagen

Bij een volledige arbeidsduur (38 uur per week) heb je recht op 29 vakantiedagen per jaar.

Vergoedingen voor medewerkers

De UvA biedt een tegemoetkoming in je reiskosten aan, een thuiswerkvergoeding en een internetvergoeding.

De tegemoetkoming in de reiskosten voor woon-werkverkeer (ongeacht de wijze van vervoer) is onderdeel van de UvA-regeling Menukaart Arbeidsvoorwaarden. Deze regeling biedt de mogelijkheid bepaalde arbeidsvoorwaarden tegen elkaar te ruilen. In dit geval ruil je brutoloon tegen een belastingvoordeel. Door deze ruil betaal je minder belasting en premies en houd je maandelijks netto meer salaris over. Op basis van de afstand tussen het woon- en werkadres en je opgegeven reisdagen stelt de UvA de hoogte van de tegemoetkoming in de reiskosten vast. De berekening is gebaseerd op maximaal 75 km voor een enkele reis. Per 1 januari 2024 is de tegemoetkoming € 0,11 netto, aangevuld met € 0,12 bruto via de Menukaart Arbeidsvoorwaarden.

Medewerkers die thuiswerken kunnen een thuiswerkvergoeding van €2 netto per dag ontvangen. Daarnaast ontvangen UvA-medewerkers een internetvergoeding van €25 netto per maand. Student-assistenten in dienst van de UvA zijn uitgezonderd van de thuiswerk- en internetvergoeding (conform cao-afspraken).

Menukaart arbeidsvoorwaarden

Je kunt een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf bepalen via de zogeheten Menukaart arbeidsvoorwaarden. Zo kun je  sparen voor meer pensioen, voor meer vakantie-uren, of met belastingvoordeel een fiets aanschaffen.

Ouderschapsverlof

Medewerkers met kinderen in de leeftijd tot 8 jaar kunnen een periode ouderschapsverlof opnemen waarin een groot deel van het salaris wordt doorbetaald. Na het betaalde ouderschapsverlof is het ook mogelijk om onbetaald ouderschapsverlof op te nemen.

Partnerverlof

Sinds 1 juli 2020 kun je als partner vijf weken ‘aanvullend geboorteverlof’ opnemen bij de geboorte van je kind (wet invoering extra geboorteverlof). De UvA kiest er bewust voor om de partner tijdens het verlof volledig door te betalen. Je krijgt dus 100% van je loon doorbetaald.

Kinderopvangregeling

Het uitgangspunt van de wet Kinderopvang is dat kinderopvang een zaak is van ouders, werkgevers en overheid. Je kunt zelf een overeenkomst afsluiten met het kindercentrum of gastouderbureau van je keuze. Vervolgens vraag je een vergoeding aan bij de Belastingdienst. Als je voor een vergoeding in aanmerking komt, ontvang je via de Belastingdienst een vaste toeslag van een derde deel van de kosten (de inkomensonafhankelijke toeslag). Daarnaast verzorgt de Belastingdienst een inkomensafhankelijke toeslag. Zie de website van de Belastingdienst voor meer informatie en het aanvragen van de vergoeding.

Kortingen voor medewerkers

Medewerkers van de UvA krijgen korting op een groot aantal voorzieningen, onder meer op het gebied van cultuur, verzekeringen en sport. 

Maatschappelijke betrokkenheid

De Universiteit van Amsterdam staat midden in de samenleving. Medewerkers die onbetaalde activiteiten verrichten met een algemeen maatschappelijk belang, bijvoorbeeld een bestuursfunctie of helpen bij schoolactiviteiten, en daarbij nieuwe vaardigheden, kennis, energie en inspiratie opdoen, kunnen hiervoor per kalenderjaar maximaal vijf dagen verlof aanvragen.

Hypotheek voor tijdelijke medewerkers

Als je een tijdelijk dienstverband hebt en je een huis wilt kopen, kan het lastig zijn een goede en passende hypotheek af te sluiten. De UvA heeft afspraken gemaakt met hypotheek-advieskantoor de Kredieter in Amsterdam, om toch een zo goed mogelijk passende hypotheek voor je te vinden. Uiteraard gelden daarbij wel bepaalde voorwaarden.