Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Werk en privé

(Medewerkers met een UvAnetID vinden meer informatie in de A-Z-lijst van hun faculteit of van de Bestuursstaf en diensten: zie medewerker.uva.nl)

Vakantiedagen

Bij een volledige arbeidsduur (38 uur per week) heb je recht op 29 vakantiedagen per jaar.

Menukaart arbeidsvoorwaarden

Je kunt een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf bepalen via de zogeheten Menukaart arbeidsvoorwaarden. Zo kun je  sparen voor meer pensioen, voor meer vakantie-uren, of met belastingvoordeel een fiets aanschaffen.

Ouderschapsverlof

Medewerkers met kinderen in de leeftijd tot 8 jaar kunnen een periode ouderschapsverlof opnemen waarin een groot deel van het salaris wordt doorbetaald. Na het betaalde ouderschapsverlof is het ook mogelijk om onbetaald ouderschapsverlof op te nemen.

Partnerverlof

Sinds 1 juli 2020 kun je als partner vijf weken ‘aanvullend geboorteverlof’ opnemen bij de geboorte van je kind (wet invoering extra geboorteverlof). De UvA kiest er bewust voor om de partner tijdens het verlof volledig door te betalen. Je krijgt dus 100% van je loon doorbetaald.

Kinderopvangregeling

Het uitgangspunt van de wet Kinderopvang is dat kinderopvang een zaak is van ouders, werkgevers en overheid. Je kunt zelf een overeenkomst afsluiten met het kindercentrum of gastouderbureau van je keuze. Vervolgens vraag je een vergoeding aan bij de Belastingdienst. Als je voor een vergoeding in aanmerking komt, ontvang je via de Belastingdienst een vaste toeslag van een derde deel van de kosten (de inkomensonafhankelijke toeslag). Daarnaast verzorgt de Belastingdienst een inkomensafhankelijke toeslag. Zie de website van de Belastingdienst voor meer informatie en het aanvragen van de vergoeding.

Kortingen voor medewerkers

Medewerkers van de UvA krijgen korting op een groot aantal voorzieningen, onder meer op het gebied van cultuur, verzekeringen en sport.

Maatschappelijke betrokkenheid

De Universiteit van Amsterdam staat midden in de samenleving. Medewerkers die onbetaalde activiteiten verrichten met een algemeen maatschappelijk belang, bijvoorbeeld een bestuursfunctie of helpen bij schoolactiviteiten, en daarbij nieuwe vaardigheden, kennis, energie en inspiratie opdoen, kunnen hiervoor per kalenderjaar maximaal vijf dagen verlof aanvragen.

Hypotheek voor tijdelijke medewerkers

Als je een tijdelijk dienstverband hebt en je een huis wilt kopen, kan het lastig zijn een goede en passende hypotheek af te sluiten. De UvA heeft afspraken gemaakt met hypotheek-advieskantoor de Kredieter in Amsterdam, om toch een zo goed mogelijk passende hypotheek voor je te vinden. Uiteraard gelden daarbij wel bepaalde voorwaarden.