Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Actuariële Wetenschappen
Vergelijk

Je toekomstperspectief

De bacheloropleiding Actuariële Wetenschappen is een uitstekende eerste stap op weg naar een succesvolle carrière of een aansluitend masterprogramma.

Specialiseer je met een master

Met het bachelordiploma Actuariële Wetenschappen heb je direct toegang tot meerdere masters aan de UvA, waaronder Actuarial Science and Mathematical Finance. Wil je na je master officieel gekwalificeerd actuaris worden, dan kun je hiervoor ook de vervolgopleiding aan de UvA doen.

Masters waarin je direct kunt doorstromen

Waar werken onze afgestudeerden?

Als actuaris kun je bij uiteenlopende werkgevers terecht, zoals:

  • verzekeringsmaatschappijen
  • pensioenfondsen
  • banken
  • consultancybedrijven
  • De Nederlandsche Bank (de toezichthouder)
  • andere financiële instellingen en organisaties
  • overheidsinstanties

Je verdient niet alleen een uitstekend salaris, maar er is ook een grote kans op een vaste aanstelling met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Startsalaris (na afronden MSc)

€ 5.250 bruto

Tijd om een baan te vinden

Vrij snel na afstuderen

Werkgeluk

7,9/10

Bron: UvA Economics and Business alumni survey

Carrièrebegeleiding en persoonlijke ontwikkeling tijdens je bachelor

Via het Economics and Business Career Centre (EBCC) kun je je individuele vaardigheden verder ontwikkelen, ervaring opdoen en contacten leggen. Het team bestaat uit carrière-assistenten, loopbaancoaches en stage-adviseurs die jou ondersteunen bij je individuele career journey (loopbaantraject). Het EBCC organiseert o.a. diverse workshops en evenementen, allemaal bedoeld om je voor te bereiden op je carrière. Vanaf het eerste jaar van je bachelor tot en met het afstuderen helpt het EBCC alle UvA Economie en Bedrijfskunde (UvA EB) studenten om zich goed voor te bereiden op hun professionele carrière.

Carrière-evenementen
Het EBCC organiseert jaarlijks (vaak) samen met studieverenigingen grote carrière-evenementen. Hier ontmoet je werkgevers en leer je alles over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van solliciteren en werken.

Zo zijn er de Career Month Junior, de Amsterdamse Carrièredagen, de FSA Beroependagen, de International Finance Days, het Amsterdam Marketing Event en het Amsterdam Recruitment Event.