Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Postmaster Actuarial Practice Cycle

Actuaris word je in Amsterdam! De moderne actuaris is niet zomaar een quant. Heb je de academische kennis van verzekeringen, pensioenen en financiële markten, risicomangement en data science? Dan vul je dat aan met de Postmaster Actuarial Practice Cycle, waar praktijkkennis en beroepscompetenties centraal staan. De Actuarial Practice Cycle (APC) draait om interessante praktijkcases. Bijvoorbeeld het tariferen van zorgverzekeringen, certificeren van een pensioenfonds, ontwikkelen van een AOV verzekeringsproduct, uitvoeren van een overnametraject, kapitaalbeheer bij een levensverzekeraar, machine learning bij autoverzekeringen. Experts vanuit het brede actuariële werkveld werken samen met academische docenten en met de competentiedocenten. Daarnaast word je door je mentor begeleid in je persoonlijke ontwikkeling.

Waarom kiezen voor de Postmaster Actuarial Practice Cycle?

 • Kernthema's in de praktijk

  De vakken zijn gebouwd rondom realistische businesscase uit de hele breedte van het werkveld van actuarissen,  zoals Solvency II, zorgverzekering, productontwikkeling, pensioenfondsen, data science bij verkeersverzekering, M&A (fusies en overnames). Je past modellen en technieken toe en leert de uitkomsten vertalen naar een advies of oordeel voor een directie. Bijvoorbeeld over het risicoprofiel van een organisatie, de allocatie van kapitaal, de vaststelling van een premie of de overname van een verzekeraar.  

 • Personal Leadership

  De module Personal Leadership loopt als een rode draad door je opleiding. Dit begint tijdens de introductie, waar je onder andere ingaat op groepsdynamiek en samenwerking. Tijdens de module komen competenties als samenwerken, beïnvloeden, adviseren, overtuigen, rapporteren, presenteren, pitchen en omgaan met weerstand aan de orde. Je werkt aan een persoonlijk competentiedossier en ontvangt regelmatig feedback van je docenten.

 • Toepassing van AI, big data en machine learning

  Data science is een belangrijk kennisgebied van de moderne actuaris. Van de klassieke toepassingen met econometrische regressies tot nieuwere AI-toepassingen met machine learning en analytics. Dit is onderdeel van de academische studie. In de Postmaster worden toepassingen gevonden in de zorg, in autoverkeer en tariefonderzoek. Nieuwe ontwikkelingen worden steeds binnengehaald.

 • Via de APC naar de titel AAG

  Actuariële professionals zijn lid van de beroepsvereniging Koninklijk Actuarieel Genootschap en voeren de titel Actuaris AG (AAG). Het opleidingstraject AEMAS + Postmaster APC is geaccrediteerd door het KAG. Dus je volgt eerst het AEMAS traject, en daarna de Postmaster APC, en dan voldoe je aan de opleidingsvereisten.

 • Ervaren docenten

  Je werkt tijdens de APC aan cases die uit de beroepspraktijk van de actuaris komen. Je bent dus bezig met zaken die je ook op je werk tegen kunt komen. Hierdoor oefen je je beroepsvaardigheden, terwijl je je eerder verworven academische kennis toepast. Je docenten zijn afkomstig van de UvA en uit de praktijk. Zij brengen veel actuele kennis en ervaring mee.

 • Hoog aangeschreven Business School

  Met een postmastercertificaat van de Amsterdam Business School laat je zien dat je aan een van de beste business schools ter wereld hebt gestudeerd:

  • De Amsterdam Business School hoort bij de 1% van alle business schools ter wereld die een Triple Crown accreditatie hebben.
  • We maken deel uit van de Universiteit van Amsterdam, een van de beste Nederlandse universiteiten in de internationale rankings. De UvA staat in de mondiale top 100 van de QS Rankings en de Times Higher Education World University Ranking.
Rekenen had ik na het afronden van Econometrie en Actuariaat wel in de smiezen. De APC sloot hier naadloos op aan met een diversiteit aan actuariële casussen. Ook was het een waardevolle aanvulling door de mogelijkheden die het mij gegeven heeft mijn personal leadership skills verder te ontwikkelen. Stephan van Stalborch, Toezichthouder Specialist financiële risico's - De Nederlansche Bank

Praktische informatie

De Postmaster Actuarial Practice Cycle start in elk jaar in september.

Start: September 2023
Colleges: Dinsdag, 15.00 tot 21.30 uur
Duur: 1 jaar, parttime
Kosten*: € 17.500
€ 1.500 per te herkansen module
Deadline inschrijving: 28 juli 2023

* Dit betreft collegegeld voor het collegejaar van 2023-2024 en kan per academisch jaar gewijzigd worden. 
- Per 1 januari zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer fiscaal aftrekbaar. 


Toelatingseisen

Je bent toelaatbaar met een kwantitatieve academische vooropleiding (minimaal BSc). Afhankelijk van je vooropleiding volg je eerst een aantal vakken van het Amsterdam Executive Programme in Actuarial Science (AEMAS). Heb je de MSc Actuarial Science & Mathematical Finance behaald, dan is het mogelijk dat je direct wordt toegelaten tot de APC.

De Postmaster Actuarial Practice Cycle in beeld

Feiten & cijfers
Vorm
Deeltijd
Studielast
30 ECTS EC, 12 of 24 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September