Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Actuariële Wetenschappen
Opslaan in favorieten

Je toekomstperspectief

De bacheloropleiding Actuariële Wetenschappen is een uitstekende eerste stap op weg naar een succesvolle carrière. Met het bachelordiploma Actuariële Wetenschappen heb je ook toegang tot de master Actuarial Science and Mathematical Finance (ASMF) aan de UvA. Wil je na je master officieel gekwalificeerd actuaris worden, dan kun je hiervoor aan de UvA ook een opleiding doen.

Waar werken onze afgestudeerden?

Als actuaris kun je bij uiteenlopende werkgevers terecht, zoals:

  • verzekeringsmaatschappijen
  • pensioenfondsen
  • banken
  • consultancybedrijven
  • De Nederlandsche Bank (de toezichthouder)
  • andere financiële instellingen en organisaties
  • overheidsinstanties

Je verdient niet alleen een uitstekend salaris, maar er is ook een grote kans op een vaste aanstelling met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Startsalaris (na afronden MSc)

€ 5.250 bruto

Tijd om een baan te vinden

Vrij snel na afstuderen

Werkgeluk

7,9/10

Bron: UvA Economics and Business alumni survey

Carrièrebegeleiding tijdens je bachelor

Via het Economics and Business Career Centre (EBCC) kun je je individuele vaardigheden verder ontwikkelen, ervaring opdoen en contacten leggen. Het EBCC-team bestaat uit carrière-assistenten, loopbaancoaches en stage-adviseurs die jou ondersteunen bij je individuele career journey (loopbaantraject).

Carrière-evenementen
Het Career Centre organiseert jaarlijks (vaak) samen met studieverenigingen grote carrière-evenementen. Hier ontmoet je werkgevers en leer je alles over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van solliciteren en werken.

Zo zijn er de Career Month Junior, de Amsterdamse Carrièredagen, de FSA Beroependagen, de International Finance Days, het Amsterdam Marketing Event en het Amsterdam Recruitment Event.