Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Lerarenopleiding Algemene economie

Vergelijk

Of het nu gaat om de werking van de huizenmarkt, het verklaren van het conjunctuurverloop, of het begrijpen van handelsoorlogen tussen landen, Algemene Economie is en blijft een schoolvak waarin de actualiteit aan de orde van de dag is. Tegelijkertijd is het voor leerlingen een lastig vak, vooral vanwege het taalgebruik en het rekenwerk. Hulp en uitleg van goede docenten hebben ze heel hard nodig. De master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen, track Algemene economie leidt je op tot eerstegraadsbevoegd docent, waarmee je kunt lesgeven in de onderbouw en bovenbouw van het voortgezet onderwijs.

Evenementen

Kennismaken met de Lerarenopleiding Algemene economie? Meld je aan voor de eerstvolgende voorlichtingsavond of meld je aan voor nieuwsupdates over de opleiding.

Het studieprogramma

Tijdens de master leer je hoe je je kennis van Algemene economie kan omzetten in onderwijs voor jonge mensen. Daarnaast krijg je een basis in pedagogiek en onderwijskunde. Het geleerde breng je meteen in de praktijk tijdens je stage op een middelbare school.

Bekijk het studieprogramma

Waarom de Lerarenopleiding Algemene economie aan de UvA?

informele sfeer en veel persoonlijk contact met docenten

Kleinschalig

je kennis meteen in de praktijk gebruiken

Praktisch

de studie aanpassen aan jouw wensen

Flexibel

Goede baangarantie

Academische staf

Tijdens de opleiding word je begeleid door verschillende typen docenten. Een groot deel werkt zelf ook als leraar in het voortgezet onderwijs. Anderen werken als onderwijskundige of als onderzoeker aan de universiteit.

Na je studie

Na je studie kan je meerdere kanten op. De meeste afgestudeerde studenten gaan direct aan de slag als leraar in het voortgezet onderwijs. Sommigen werken na hun studie bij de overheid of gemeente, als toetsdeskundige bij het CITO of als schrijver van lesmateriaal bij een uitgeverij.

Past de lerarenopleiding bij jou?

  1. Een afgeronde academische master of doctoraaldiploma.
  2. Minimaal 120 EC op het gebied van het schoolvak (behaald binnen de bachelor en/of master) - als je hier nog niet aan voldoet, is het mogelijk om voorafgaand/tijdens de opleiding extra vakken te volgen op het gebied van het schoolvak.
  3. Voldoende Nederlandse taalvaardigheid om onderwijs te kunnen verzorgen aan Nederlandstalige leerlingen.
  4. Voor sommige schoolvakken zijn er aanvullende eisen.

Ga naar Toelating en inschrijven

Feiten & cijfers
Diploma MSc Leraar VHO in de Mens- en Maatschappijwetenschappen, track Algemene Economie
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 60 EC, 12-24 maanden
Voertaal Nederlands
Start Februari, september
CROHO-code 68535
Locatie Roeterseilandcampus