Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Psychologie: Klinische Forensische Psychologie (track)
Vergelijk

Studieprogramma

In september en oktober volg je een intensief programma met colleges, workshops, opdrachten, rollenspel, en zelfstudie (2 maanden voltijds). Als je slaagt voor dit programma kan je starten met je klinisch forensische stage (6-9 maanden). Ook verricht je empirisch onderzoek in het kader van je masterthese (equivalent van 3 maanden voltijds).

De student die bij de UvA mastertrack Klinische Forensische psychologie afstudeert moet in staat zijn om op wetenschappelijke wijze (1) psychologische determinanten van antisociaal gedrag bij volwassen daders te herkennen, te objectiveren, en daarover te rapporteren en (2) een evidence-based interventieplan op te stellen en hier professioneel naar te handelen met het oog op het reductie van antisociaal gedrag.

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • KFP: Etiologie & Assessment
  ???studyprogramme .period??? 1
  6
 • KFP: Interventies
  ???studyprogramme .period??? 1
  6
 • Masterstage Klinisch Forensische Psychologie
  1—6
  30
 • Masterthese Klinische Forensische Psychologie
  1—6
  18
Meer weten over het studieprogramma? Kijk in de online studiegids.

Basisaantekening Psychodiagnostiek (BAPD)

Alleen studenten met een bachelor van een WO opleiding met een geaccrediteerd BAPD traject komen in aanmerking voor het behalen van de BAPD bij afronding van de master Gezondheidszorgpsychologie. Alle WO Psychologie opleidingen in Nederland hebben een geaccrediteerd BAPD traject. Zie verder de NIP website voor een overzicht. Studenten met bachelor van een andere, niet-geaccrediteerde opleiding moeten om in aanmerking te komen voor een BAPD ofwel een volledig schakeltraject bij UvA Psychologie volgen, ofwel zij krijgen bij het afstuderen een ingevulde checklist theoretische eisen BAPD waaruit blijkt welke eisen er wel behaald zijn. Hiermee kunnen zij, samen met eventuele bewijsstukken van de eerdere opleiding, bij de Open Universiteit de BAPD aanvragen en ook aan eventuele aanvullende eisen voldoen.