Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Stadsgeschiedenis (Geschiedenis)
Vergelijk

Open dag

Wil je weten of de master Stadsgeschiedenis echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Terugkijken: Bezit Amsterdam nog wel de schat van sociale rechtvaardigheid?

Nog geen halve eeuw geleden sloegen leegstand en verloedering om zich heen in Amsterdam. Een jongere generatie wist het verval te keren en de stad te transformeren tot een aantrekkelijke en betaalbare plek. Inmiddels dreigt de stad ten onder te gaan aan haar eigen succes, en wordt het voor jongeren steeds moeilijker om een woning te vinden. In het kader van de themaweek 'schatten van Amsterdam' vertelde docent Tim Verlaan hierover. Bekijk de opname terug en krijg een sneak-peek in de master Stadsgeschiedenis!

Van wie is de stad?

Het wonen in een stad verschaft identiteit en een gevoel van saamhorigheid, maar kan ook leiden tot spanning en conflict. In deze video vertelt docent en onderzoeker Tim Verlaan hier meer over in deze video.

Meet and Ask
Meet and Ask sessie terugkijken

Als je de Meet and Ask sessie hebt gemist, dan kun je deze hier terugkijken.

Vlog Stadsgeschiedenis
Praktijkopdracht: maak een vlog

Voor een praktijkvak zijn studenten aan de slag gegaan met het maken van vlogs. In werkgroepen onderzochten zij een kraakpand, schreven zelf een script en maakten hier een opname van. Bekijk de vlogs hier.

Verken je campus

Waar ga je straks studeren? Bekijk je campus online op de interactieve kaart. Of kom langs op locatie en doe de campustour via onze campustour-app.

Veelgestelde vragen

Meer weten over de master Stadsgeschiedenis? Download de flyer of laat je gegevens achter en je ontvangt bericht bij nieuwe voorlichtingsactiviteiten.

Wat leer je tijdens de master Stadsgeschiedenis?

De master Stadsgeschiedenis is een uniek programma over steden, hun bewoners en gebouwen in Europa en ver daarbuiten. Docent Tim Verlaan vertelt in deze video waar de master over gaat en wat je leert

Ask UvA: MA GS Daan
ASK UvA: Geschiedenis

Een korte Q&A met zelfstandig ondernemer Daan: Wat heeft de opleiding Geschiedenis bijgedragen aan je loopbaan?

Webinar Stadsgeschiedenis

Hoe is het om Stadsgeschiedenis aan de UvA te studeren? Hoe ziet het studieprogramma eruit? Deze (en meer) vragen worden in deze webinar beantwoord!

Dwaal in 3D door de 17e-eeuwse Waterloopleinbuurt

Hoe was vroeger het leven in de Waterloopleinbuurt? UvA-archeologen deden daar onderzoek naar en maakten 3D-reconstructies van hoe de wijk er ooit uit moet hebben gezien. Het resultaat is te zien in de tentoonstelling 'Waterlooplein. De buurt binnenstebuiten' in het Joods Historisch Museum.

Geschiedenis aan de UvA

Geschiedenis is overal, van verleden tot heden. Ontdek op de disciplinepagina van Geschiedenis wat er allemaal mogelijk is wanneer je Geschiedenis studeert midden in Amsterdam.