Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Minor

Cultuurmanagement

De interdisciplinaire minor Cultuurmanagement is bijzonder geschikt voor studenten die vanuit hun eigen discipline de organisatorische en juridische voorwaarden willen onderzoeken waaronder kunst wordt gecreëerd, gepresenteerd en beleefd.

Voor een goed management van culturele organisaties is een gedegen kennis van de zakelijke, organisatorische en juridische kant van de culturele sector van groot belang. De minor Cultuurmanagement is dan ook bijzonder geschikt voor studenten die hun eigen vakgebied willen combineren met een (bestuurlijke) rol in de culturele sector. Deze minor is eveneens geschikt voor studenten van de bachelor Bussiness Administration; zij volgen in plaats van het vak 'Financial Accounting I for business' het vak 'Auteursrecht' (eveneens 6 EC).

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op.

Studieschema

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Cultural Industries
  Blok 1
  6
 • Management van culturele organisaties
  Blok 2
  Blok 3
  12
 • Recht in de culturele organisatie
  Blok 4
  6
 • Financial Accounting I for business
  Blok 5
  6
UvA Studiegids: Minor Cultuurmanagement

Voorbereiding op een master

Voor universitaire bachelorstudenten kan de minor Cultuurmanagement een goede voorbereiding zijn op een master in bijvoorbeeld Kunst, cultuur en politiek of Kunstgeschiedenis. Je kunt ook denken aan een master in een van de kunstdisciplines: Music Studies, Theatre Studies en de onderzoeksmaster Art and Performance Research Studies. Bekijk altijd de toelatingseisen bij de pagina Toelating en inschrijving van de master waar jij interesse in hebt.

Ingangseisen

De minor Cultuurmanagement is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Voor hbo'ers is een minor echter niet voldoende om toegang te krijgen tot een master. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

De aanmelding voor het studiejaar 2023-2024 start op 15 mei 2023.

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands, Engels
Start September
Locatie Universiteitskwartier