Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Minor Cultuurmanagement

Cultuurmanagement

De interdisciplinaire minor Cultuurmanagement is in het bijzonder geschikt voor studenten die vanuit hun eigen discipline de institutionele en organisatorische voorwaarden willen onderzoeken waaronder kunst wordt gecreëerd, gepresenteerd en beleefd.

Studiegids

De minor Cultuurmanagement is bijzonder geschikt voor studenten die na hun afstuderen in een culturele organisatie willen werken. Dat kan zijn vanuit een major in de kunstdisciplines (muziekwetenschap, theaterwetenschap, kunstgeschiedenis, media en cultuur), maar bijvoorbeeld ook vanuit een studie economie, politicologie of sociologie. Aan de ene kant wordt het management van culturele organisaties immers door afgestudeerden uit diverse disciplines bezet. Aan de andere kant is een gedegen kennis van de zakelijke kant van de culturele sector (op organisatorisch, economisch en juridisch niveau) een eis geworden om voor bestuurlijke rollen binnen culturele organisaties in aanmerking te kunnen komen. De minor Cultuurmanagement biedt deze kennis.

Een minor in de geesteswetenschappen

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op. 

Aanmelden

Voor UvA-studenten verloopt de aanmelding voor een minor via de Studiegids. Niet-UvA-studenten schrijven zich als bijvakstudent in via Studielink. Meer informatie hierover vind je op onderstaande website.

Een minor in de geesteswetenschappen

Cultuurmanagement
Vorm Voltijd
Studielast 30 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start September