Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Fiscaal Recht

Minor

Wil je je kennis van het fiscaal Recht vergroten en verdiepen? In de gehele rechtspraktijk spelen fiscale elementen namelijk een rol. De minor Fiscaal Recht vormt de basis voor uiteenlopende specialismen in het fiscale recht. In een zestal vakken maak je kennis met onderwerpen over de fiscale behandeling van particulieren, ondernemers en rechtspersonen vanuit een nationaal en internationaal perspectief.

Een groot deel van het bachelorprogramma Fiscaal Recht kan als minor worden gevolgd. Het vakkenpakket bestaat uit vakken van de fiscale bachelor.

Overzicht vakken

  • Inleiding belastingrecht particulieren (6 EC)
  • Inleiding belastingrecht ondernemers (6 EC)
  • Inleiding belastingrecht rechtspersonen (6 EC)
  • Inleiding belastingrecht DGA (6 EC)
  • Europees belastingrecht, inleiding (3 EC)
  • Internationaal belastingrecht, grondslagen (3 EC)

De informatie in de Studiegids geldt voor het huidige studiejaar en kan voor het volgende jaar wijzigen. Vanaf juni is de informatie voor volgend studiejaar te vinden in de Studiegids.

Toelating

Studenten Rechtsgeleerdheid en studenten van universitaire interdisciplinaire studies, zoals PPLE, AUC, Europese studies en bestuurskunde die een 'law track' volgen. Volg je een universitaire bacheloropleiding, maar voldoe je niet aan de toelatingseis en wil je toch graag de minor volgen? Neem dan contact op met de coördinator. Deze minor is niet toegankelijk voor hbo-studenten.

Vragen?

Mr. C. (Ciska) Wisman

Stuur een e-mail aan de coördinator

Feiten & cijfers
Vorm
Voltijd
Studielast
30 EC, 6 maanden
Voertaal
Nederlands
Locatie
Roeterseilandcampus