Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Minor

Italiaans

Wie raakt niet betoverd door de sprankelende klanken van het Italiaans, de taal van muziek en opera? Maar ook de dagelijkse taal van vele miljoenen sprekers over de wereld, en een belangrijke taal in de Europese context. In deze minor leer je Italiaans lezen, verstaan (B2 niveau), schrijven en spreken (B1 niveau). Beheersing van het Italiaans geeft je een extra kwalificatie op de Nederlandse en de internationale arbeidsmarkt.

In de vier modules Italian Language Proficiency and Culture volg je intensief taalonderwijs, waarin belangrijke facetten van de Italiaanse cultuur zijn geïntegreerd. Je leert verschillende soorten teksten lezen en gesproken taal begrijpen, je oefent je in het spreken en schrijven over diverse onderwerpen, en je bestudeert de belangrijkste aspecten van de Italiaanse grammatica. In het vak De wereld in talen verdiep je kennis over het Italiaans in een breder kader van talen en culturen.

Een minor in de talen vergt behoorlijk wat inspanning. Naast de intensieve colleges zul je regelmatig bezig zijn met zelfstudie en voorbereiding op vocabulaire-, luister- en grammaticatoetsen, ook als je al voorkennis hebt.

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op.

Studieschema

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Italian Language Proficiency and Culture 1
  ???studyprogramme .period??? 1
  6
 • Italian Language Proficiency and Culture 2
  ???studyprogramme .period??? 2
  6
 • De wereld in talen
  ???studyprogramme .period??? 3
  6
 • Italian Language Proficiency and Culture 3
  ???studyprogramme .period??? 4
  6
 • Italian Language Proficiency and Culture 4
  ???studyprogramme .period??? 5
  6
UvA Studiegids: Minor Italiaans

Masterprogramma

Voor universitaire bachelorstudenten kan de minor Italiaans een goede voorbereiding zijn op een master in bijvoorbeeld Language, Literature and Education of Literature, Culture and Society. Bekijk altijd de toelatingseisen bij de pagina Toelating en inschrijving van de master waar jij interesse in hebt.

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse hebben behaald. Voor hbo'ers is een minor echter niet voldoende om toegang te krijgen tot een master. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

De aanmelding voor het studiejaar 2022-2023 start op 12 mei 2022.

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands, Engels, Taal van de opleiding
Start September
Locatie Universiteitskwartier