Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Minor

Nieuwgrieks

In de minor Nieuwgrieks leer je naast de taal ook de historische dynamiek van de Griekse wereld (Griekenland en Cyprus) goed kennen.

Na succesvolle afronding van deze minor heb je kennis van de grondbeginselen van de Nieuwgriekse taal en de politieke, sociaal-economische en culturele ontwikkelingen in het Byzantijnse Rijk (± 1000-1453), het Venetiaanse Rijk (± 1000-1797) en de Griekse wereld ( het huidige Griekenland en Cyprus, ± 1000-1797).

Een minor in de talen vergt behoorlijk wat inspanning. Naast de intensieve colleges zul je regelmatig bezig zijn met zelfstudie en voorbereiding op vocabulaire-, luister- en grammaticatoetsen, ook als je al voorkennis hebt.

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op.

Studieschema

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Taalvaardigheid Nieuwgrieks 1
  ???studyprogramme .period??? 1
  6
 • Taalvaardigheid Nieuwgrieks 2
  ???studyprogramme .period??? 2
  6
 • Venice, Byzantium and the Greek World
  ???studyprogramme .period??? 3
  6
 • Taalvaardigheid Nieuwgrieks 3
  ???studyprogramme .period??? 4
  6
 • Taalvaardigheid Nieuwgrieks 4
  ???studyprogramme .period??? 5
  6
UvA Studiegids: Minor Nieuwgrieks

Vervolg je studie met een masterprogramma

Voor universitaire bachelorstudenten kan de minor Nieuwgrieks een goede voorbereiding zijn op de master European Studies: Identity and Integration. Bekijk altijd de toelatingseisen bij de pagina Toelating en inschrijving van de master waar jij interesse in hebt.

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor.

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Voor hbo'ers is een minor echter niet voldoende om toegang te krijgen tot een master. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

De aanmelding voor het studiejaar 2022-2023 start op 12 mei 2022.

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands, Taal van de opleiding
Start September
Locatie Universiteitskwartier