Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Minor

Recht en fiscaliteit voor ondernemingen

Om succesvol te zijn moeten ondernemingen producten en diensten leveren die ervoor zorgen dat klanten tevreden zijn en niet naar een concurrent gaan. Daarbij hebben ondernemingen te maken met wetten, regels en belastingen. De minor Recht en Fiscaliteit voor Ondernemingen geeft je meer inzicht in deze juridische en fiscale context. Ook ga je in op de rol informatiesystemen binnen organisaties in het omgaan met deze context. De minor is daarnaast zeer geschikt voor studenten die geïnteresseerd zijn in bijvoorbeeld de financiële sector, het toezichtswezen, de consultancy, en de overheid. Je kunt de minor alleen volgen als je een bachelor in Economics and Business Economics of Business Administration volgt aan de UvA.

Over deze minor

Bekijk de korte informatievideo en kom erachter of deze minor iets voor jou is.

Doorstromen naar de master en de postmaster

Deze minor is aanbevolen voor, maar geeft geen directe toegang tot, de master Accountancy and Control. Voor instroom in deze master is het succesvol doorlopen van de bachelorspecialisatie Accounting and Control (semester 2) vereist. Als je de master Accountancy and Control wilt gaan volgen bevelen wij deze minor aan. Om je te kwalificeren voor de titel Register Accountant moet je na de master namelijk doorstromen naar de postmaster Accountancy (PMA). Om door te kunnen stromen heb je een aantal vakken nodig die niet standaard in de bachelor worden aangeboden. Deze specifieke vakken zijn opgenomen in deze minor zodat je de vakken alvast binnen je bachelor kunt halen. De minor biedt daarmee een goede oplossing om uiteindelijk door te kunnen stromen naar de PMA. Als je deze minor niet volgt, dan moet je deze vakken op een later moment via contractonderwijs volgen.

Programma

Deze minor is 30 EC en kun je binnen 1 semester volgen. Je volgt juridische vakken (Vermogensrecht en Ondernemings- en jaarrekeningenrecht), fiscale vakken (Inleiding belastingheffing algemeen en Inleiding belastingheffing ondernemingen), en het vak Administratieve organisatie. Omdat de minor direct aansluit bij de Nederlandse wet- en regelgeving, is de minor Nederlandstalig.

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Vermogensrecht
  ???studyprogramme .period??? 1
  6
 • Inleiding belastingheffing algemeen
  ???studyprogramme .period??? 1
  6
 • Ondernemings- en jaarrekeningenrecht
  ???studyprogramme .period??? 2
  6
 • Inleiding belastingheffing ondernemingen
  ???studyprogramme .period??? 2
  6
 • Administratieve organisatie
  ???studyprogramme .period??? 3
  6
Lees meer informatie over de vakken in onze studiegids

Toelatingseisen

 • Deze minor is alleen toegankelijk voor UvA bachelor studenten Economics & Business Economics of Business Administration.
 • Je moet je eerste jaar (60 EC) hebben afgerond.
 • Er is geen voorkennis van recht en/of fiscaliteit nodig.

Aanmelding en toelating

De aanmelding voor deze minor start op 10 mei om 10:00. De link om je aan te melden wordt op deze site gepubliceerd. 

Deze minor heeft een beperkte capaciteit en werkt op basis van wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Let op: je kunt je maar voor één minor tegelijkertijd aanmelden bij de faculteit Economie en Bedrijfskunde. Alle andere aanvragen aan onze faculteit worden niet in behandeling genomen.

Wat heb je nodig om je aan te melden?

Een korte motivatie die je plakt in het aanmeldformulier

Meer informatie en contact

Voor meer informatie over het volgen van een minor, bezoek de studentenwebsite over minoren van UvA Economie en Bedrijfskunde. Je kunt ook contact opnemen met de onderwijsbalie.

Feiten & cijfers
Vorm Voltijd
Studielast 30 EC, 5 maanden
Voertaal Nederlands
Start September