Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Recht en fiscaliteit voor ondernemingen | Minor | Universiteit van Amsterdam
Over deze minor

Bekijk de korte informatievideo en kom erachter of deze minor iets voor jou is.

Doorstromen naar de master en de postmaster

Deze minor is aanbevolen voor, maar geeft geen directe toegang tot, de master Accountancy and Control. Voor instroom in deze master is het succesvol doorlopen van de bachelorspecialisatie Accounting and Control (semester 2) vereist. Als je de master Accountancy and Control wilt gaan volgen bevelen wij deze minor aan. Om je te kwalificeren voor de titel Register Accountant moet je na de master namelijk doorstromen naar de postmaster Accountancy (PMA). Om door te kunnen stromen heb je een aantal vakken nodig die niet standaard in de bachelor worden aangeboden. Deze specifieke vakken zijn opgenomen in deze minor zodat je de vakken alvast binnen je bachelor kunt halen. De minor biedt daarmee een goede oplossing om uiteindelijk door te kunnen stromen naar de PMA. Als je deze minor niet volgt, dan moet je deze vakken op een later moment via contractonderwijs volgen.

Programma

Deze minor is 30 EC en kun je binnen 1 semester volgen. Je volgt juridische vakken (Vermogensrecht en Ondernemings- en jaarrekeningenrecht) en fiscale vakken (Inleiding belastingheffing algemeen en Inleiding belastingheffing ondernemingen).Omdat de minor direct aansluit bij de Nederlandse wet- en regelgeving, is de minor Nederlandstalig.

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Vermogensrecht
  Blok 1
  6
 • Inleiding belastingheffing algemeen
  Blok 1
  6
 • Ondernemings- en jaarrekeningenrecht
  Blok 2
  6
 • Inleiding belastingheffing ondernemingen
  Blok 2
  6
 • Accounting Information Systems
  Blok 3
  6
Lees meer informatie over de vakken in onze studiegids

Toelatingseisen

 • Je moet je eerste jaar (60 EC) hebben afgerond.
 • Er is geen voorkennis van recht en/of fiscaliteit nodig.

Aanmelding en toelating

Op dit moment kun je je niet aanmelden voor de minor. Op 30 april 2024 om 10:00 uur gaat de aanmelding voor de minor open. Je vindt een link naar het aanmeldingsformulier op deze pagina.

Belangrijke Data en Selectieproces
Je kunt je voor deze minor aanmelden van 30 april 10:00 uur tot 1 augustus 13:00 uur. De selectie voor deze minor werkt op basis van wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Houd er rekening mee dat je maar tot één minor toegelaten kunt worden bij UvA Economie en Bedrijfskunde. Je kunt je echter aanmelden voor maximaal twee minoren tijdens de aanmeldperiode. De potentiële tweede keus zal alleen in behandeling worden genomen als je niet bent geselecteerd voor de minor waarvoor jij je als eerste hebt aangemeld.

Wat heb je nodig om je aan te melden?

Non UvA-studenten

 • Schrijf je in als een bijvak student voor de bachelor Business Administration in Studielink met startdatum 1 september 2023. Let op: een tijdige inschrijving en een actief UvA-account is nodig voor toegang tot het aanmeldformulier. Wij adviseren je om voor 3 mei je inschrijving geregeld te hebben.
 • Een gecertificeerde cijferlijst (inclusief stempel en handtekening) van jouw behaalde resultaten tot nu toe.
 • Motivatiebrief van maximaal 400 worden.

UvA-studenten

 • Motivatiebrief van maximaal 400 woorden.

Na toelating: schrijf je in voor vakken

Na toelating tot de minor moet je je inschrijven voor de individuele vakken van de minor. De vakaanmeldperiode voor de vakken van het eerste semester vindt plaats op:

 • 10 juni 10:00 uur tot 17 juni 13:00 uur

Je ontvangt meer informatie over de vakaanmelding in de mail die je toegestuurd krijgt nadat je bent toegelaten tot de minor. Alle minorstudenten hebben een gegarandeerde plek voor een vak.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie over het volgen van een minor, bezoek de studentenwebsite over minoren van UvA Economie en Bedrijfskunde. Je kunt ook contact opnemen met de onderwijsbalie (zorg dat je een opleiding van UvA Economie en Bedrijfskunde selecteert om de juiste informatie te zien).

Feiten & cijfers
Vorm
Voltijd
Studielast
30 EC, 5 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September