Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Open Programma

Communicatiewetenschap

Het College of Communication biedt enkele vakken aan als Open UvA Colleges. Hierin kunt u kennismaken met nieuwe inzichten op een gebied dat u interesseert. Dit kan voor u een effectieve manier zijn van bij- of nascholing, of wellicht zelfs een voorproefje voor een volledige studie.

Meer informatie over het aanbod vindt u via de UvA Studiegids. Daar gaat u als volgt te werk: klik op 'Vak' en filter op ‘open UvA college’ en op de onderwijsinstelling ‘College Communicatiewetenschap’. De meeste colleges vinden in de ochtend of middag plaats (zie rooster.uva.nl).

​Kosten

De kosten bedragen € 75 per studiepunt, inclusief tentamen. Literatuur, reiskosten et cetera zijn niet bij het cursusgeld inbegrepen.

Annuleringsvoorwaarden

Annuleren is alleen mogelijk voor aanvang van een collegereeks. Na ontvangst van een schriftelijk annuleringsverzoek stort het College uw inschrijfgeld, verminderd met € 50 administratiekosten, zo spoedig mogelijk terug.

Wanneer u niet geplaatst kunt worden voor een collegereeks waarvoor u zich hebt aangemeld, ontvangt u het volledige bedrag retour.

Toetsvorm en verzilvering studiepunten

Een cursus omvat doorgaans 6 of 12 studiepunten. Eén studiepunt betekent 28 uren studiebelasting. Dit is inclusief het volgen van colleges en werkgroepen, zelfstudie en voorbereiding op colleges en tentamens. In totaal kunt u per jaar voor maximaal 24 studiepunten aan Open UvA Colleges bij het College of Communication volgen.

Na afloop van een collegereeks kunt u tentamen afleggen, maar dit is niet verplicht. U hebt recht op één herkansing. Wanneer u slaagt voor een tentamen, ontvangt u hiervoor een certificaat. Op verzoek kunt u ook een bewijs van deelname ontvangen.

Toelating en aanmelding

De Open UvA Colleges van het College of Communication staan open voor alle studenten uit EU/EER-landen en Zwitserland. De colleges maken deel uit van het reguliere bachelorprogramma, en daarom moet uw voorkennis vergelijkbaar zijn met het niveau van de andere studenten. Per cursus kunnen verschillende ingangseisen gelden. Deelname aan de collegereeksen moet worden geaccordeerd door de betreffende studieadviseur.

Aanmelding

Wanneer u zich wilt aanmelden voor de Open UvA Colleges die worden aangeboden door het College of Communication, kunt u het online aanmeldformulier invullen. U wordt tevens verzocht de volgende bijlagen aan dit online formulier toe te voegen:

  • een kopie van uw paspoort;
  • een gecertificeerde kopie van uw eerder behaalde diploma’s.

Deadline voor aanmelding: uiterlijk 2 maanden voor de start van het Open UvA college.

Neem voor meer informatie contact op met de Onderwijsbalie Communicatiewetenschap:

T 020 525 3003 
E: onderwijsbalie-cw-fmg@uva.nl

Feiten & cijfers
Vorm Kortlopend, open uva-college, module
Voertaal Nederlands, Engels
Toelatingseisen Open
Start Januari, februari, april, juni, september, oktober