Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Open Programma

Cinema italiano. Het verbeelde Italië

Opslaan in favorieten

Aan de hand van Italiaanse films  worden in dit vak aspecten van de Italiaanse samenleving, geschiedenis en cultuur geanalyseerd die relevant zijn voor het doorgronden van het huidige Italië.

Het doel is te reflecteren op het zelfbeeld van Italië zoals dat in de Italiaanse cinema wordt weergeven. Daarnaast wordt er specifiek ingegaan op enkele filmstromingen en regisseurs die van grote invloed zijn (geweest) op de internationale cinema. De belangrijkste thema’s die aan bod komen zijn oorlog en verzet, stad en platteland, moderniteit en traditie, de Italiaanse familie en het Italiaanse karakter, het Noord-Zuid dualisme, emigratie en de Italiaanse politiek. De rode draad in het vak is de cruciale rol van de Italiaanse cinema in de collectieve beeldvorming.

Docenten

Mw. dr. L.M.E. (Linde) Luijnenburg

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Europese studies

Data, tijd, locatie en prijs

  • 4 januari t/m 27 januari 2021 
  • maandag en woensdag van 13.00-15.00 uur (op beide dagen)
  • online
  • cursusprijs: € 130 (voor AUV-leden € 117)

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen voor en tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-college
Onderwijsvorm Hoorcolleges
Voertaal Nederlands
Literatuur wordt nog bekendgemaakt
Overige informatie U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges, geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen. 
Uiterste aanmelddatum 20 december, plaatsing op basis van beschikbaarheid.

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Feiten & cijfers
Vorm Open UvA-college
Voertaal Nederlands
Start Januari