Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Het Nationaal Knooppunt Oral History organiseert samen met het Zeeuws Museum een expertmeeting ‘Musea en Oral History’ bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Amersfoort.

Event details of Expertmeeting ‘Musea en oral history’
Date 14 April 2023
Time 13:00 -16:00


Het Knooppunt signaleert dat er vanuit de musea, die iets met oral history willen doen, veel vragen leven over het houden van interviews én de noodzaak en de mogelijkheden om verhalen te bewaren. Ook werpt de vraag zich op hoe de uiteenlopende gemeenschappen betrokken kunnen worden bij de presentatie van het materiaal.

Tijdens de bijeenkomst gaan we:

  • Ervaringen en voorbeelden uitwisselen (successen én dingen die niet goed lukten)
  • Kennisnemen van het onderzoek dat Sanneke Stigter (UvA) in samenwerking met diverse musea en softwareontwikkelaars uitvoert om tot betere digitale tools en een digitale infrastructuur voor oral history en musea te komen (OH-SMArt)
  • Samen vaststellen welke stappen er de komende tijd gezet moeten worden om de (toekomstige) oral history praktijken van musea te ondersteunen.

Op basis van de uitkomsten van deze meeting zal later in het jaar een grotere bijeenkomst worden georganiseerd waar meer professionals en geïnteresseerden aan kunnen deelnemen.