Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

ACASA is een expertisecentrum op het gebied van oudheidstudies, klassieke talen en archeologie, waarin de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam hun krachten bundelen.

ACASA
In Felix Meritis ging maandag 1 oktober het Amsterdam Centre for Ancient Studies and Archaeology (ACASA) van start

Met een wervelende en druk bezochte openingsbijeenkomst in Felix Meritis is maandag 1 oktober het Amsterdam Centre for Ancient Studies and Archaeology (ACASA) van start gegaan. ACASA is een expertisecentrum op het gebied van oudheidstudies, klassieke talen en archeologie, waarin de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam hun krachten bundelen. Nergens in Nederland  bevinden zich zoveel competenties en specialismen op het gebied van oudheid en archeologie onder één dak. Ook internationaal kan het centrum zich door de samenwerking meten met instituten van naam en faam.

Vanaf september 2012 biedt het centrum vier gezamenlijke masteropleidingen aan. Naast onderwijs en onderzoek rekent ACASA ook het delen van kennis met een groter publiek tot zijn taken. In dit kader wordt actief samengewerkt met scholen en culturele instellingen. De feestelijke openingsbijeenkomst werd opgeluisterd met toespraken van beide rectoren en een spraakmakende lezing van Stanford hoogleraar en bestsellerauteur Ian Morris.