Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Nicholas Bell heeft donderdag 9 oktober de AUV-scriptieprijs Europese studies 2013 ontvangen voor zijn scriptie getiteld: ‘A Canary in the Mine? Emerging South Wales Identity in 1980s Community Film’. De prijs is uitgereikt door Matthijs Lok, de juryvoorzitter van de scriptiecommissie en Raymond de Bois, coordinator van het Amsterdams Universiteitsfonds.

AUV Scriptieprijs Europese Studies 2013
v.l.n.r. Michael Wintle (hoofd van de vakgroep Europese Studies), Nicholas Bell en Guido Snel, zijn scriptiebegeleider.

Nicholas Bell ontvangt de prijs omdat hij een uitzonderlijk goede scriptie heeft geschreven die een gedegen basis heeft van methodologisch verantwoord uitgevoerd onderzoek. In zijn scriptie onderzoekt hij hoe de verandering in de perceptie en representatie van identiteit in Zuid-Wales zich manifesteert in documentairefilms die zijn gemaakt tijdens de mijnwerkersstakingen van de jaren tachtig van de twintigste eeuw.

Zuid-Welshe identiteit

‘Het thema dat Nicholas behandelt past bijzonder goed in een Europese-studiesomgeving waarbij een regionale ontwikkeling onder invloed staat van lokale, nationale en internationale processen’, aldus juryvoorzitter Matthijs Lok. ‘De ontwikkeling van identiteit in Wales hangt nauw samen met de sluiting van de mijnen.’

Uniek bronnenmateriaal

Guido Snel is als scriptiebegeleider zeer te spreken over zowel het eindproduct als de totstandkoming ervan: ‘Nicholas heeft veel moeite genomen om het unieke bronmateriaal in de filmcollectie van het Chapter Arts Centre van het National Screen and Sound Archive van Wales te bemachtigen. Hij onderzoekt op zeer genuanceerde wijze allerlei facetten van identiteitsvorming die in de films aanbod komen. Hij laat zien hoe de films onthullen hoe individuen zichzelf en hun omgeving zagen en legt zo de basis van de Zuid-Welshe identiteit bloot.’

AUV 

De beste afstudeerscriptie van de opleiding Europese studies wordt elk jaar beloond met de AUV-scriptieprijs Europese studies. Deze prijs is mogelijk door een royale gift van een anonieme weldoener, lid van de academische gemeenschap van de Universiteit van Amsterdam.

De uitreiking vond plaats via een videoconferentie omdat Nicholas Bell werkzaam is bij het Institute of the Theory and Practice of International Relations in Williamsburg, Virginia.