Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Luuk Ex, student bij de master Journalistiek en media, heeft op 18 maart samen met twee andere teams The Challenge 2015 gewonnen, de start-up wedstrijd voor jonge journalisten met vernieuwende ideeën voor de journalistiek.

Luuk Ex won samen met twee collega's 20.000 euro om hun project Page Facts uit te voeren. Page Facts laat in één oogopslag zien hoe betrouwbaar de informatie van online bronnen is. Daarmee maakt Page Facts het werk van journalisten aanzienlijk lichter.

De overige twee winnaars van The Challenge 2015 zijn Journee, een platform voor journalistieke onderzoeksdagboeken, en Root Content, dat extra content aanbiedt aan televisiekijkers.

Het is de derde keer op rij dat studenten van de master Journalistiek en media van de UvA The Challenge winnen. In 2013 won het Journalistiek Onderzoeksbureau de wedstrijd en in 2014 vielen Correlations en de Schrijftafel in de prijzen.

De winnaars van The Challenge 2015 zijn genomineerd voor De Tegel Toekomst Prijs, onderdeel van de jaarlijkse journalistieke prijs De Tegel. Bij deze jaarprijzen wordt ook de Talent Prijs uitgereikt. Dit jaar is daarvoor Anne de Blok, die ook afkomstig is van de Master Journalistiek en media, genomineerd. 

Het is de vierde keer op rij dat (oud-)studenten van de UvA master Journalistiek en media zijn genomineerd voor de Talent Prijs. De Tegels worden op 13 april uitgereikt in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Dr. M.A.E. (Mirjam) Prenger

coördinator MA Journalistiek en media