Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De Onderwijsprijs 2015 van de Faculteit der Geesteswetenschappen is op 10 juni toegekend aan het bachelorvak 'The Craft of American studies' van de opleiding Geschiedenis en het mastervak 'Teksteditie' van de opleiding Neerlandistiek.

Docenten en studenten van vier genomineerde vakken gaven op 10 juni een presentatie aan de jury van de Onderwijsprijs tijdens een publieke uitreikingsbijeenkomst. Vervolgens maakte de jury na kort beraad de twee winnaars bekend. De winnende vakken van de Onderwijsprijs 2015 zijn:

  • Bachelorvak The Craft of American studies (Geschiedenis) van dr. Beerd Beukenhorst, dr. E.F. van de Bilt, dr. Manon Parry, dr. George Blaustein en prof. dr. Ruud Janssens.
     
  • Mastervak Teksteditie (Neerlandistiek) van dr. Frans Blom - gepresenteerd door masterstudent Jente Rhebergen
     

Prof. dr. Jan Willem van Henten, voorzitter van de jury van de Onderwijsprijs 2015, lichtte de keuze van de jury toe in het juryrapport. Decaan prof. dr. Frank van Vree, reikte de prijzen ter waarde van € 1500 per vak uit.

Teksteditie
prof. dr. Ruud Janssens, dr. Beerd Beukenhorst, dr. George Blaustein en dr. Eduard van de Bilt van het vak The Craft of American studies
Teksteditie
Masterstudent Jente Rhebergen ontvangt de prijs namens dr. Frans Blom voor het vak Teksteditie

Voorgedragen vakken

De jury heeft in totaal 24 voordrachten ontvangen voor de Onderwijsprijs 2015, waarvan 16 bachelor- en 8 mastervakken. De jury was onder de indruk van de kwaliteit van veel voordrachten, maar de genomineerde vier vakken scoren stuk voor stuk uitstekend op de lijst van criteria die de jury bij haar overwegingen gebruikt heeft; een originele didactische aanpak, hoge waardering bij studenten en docenten, didactisch vernieuwend, gebruikmakend van werkvormen die als inspiratiebron kunnen dienen voor andere vakken en aansluitend bij maatschappelijke of wetenschappelijke onderzoeksvraagstukken.

De andere twee genomineerde vakken die gepresenteerd werden op 10 juni zijn:

  • Praktische filosofie (Wijsbegeerte) van dr. Robin Celikates en dr. Thomas Nys.
  • Painting (and) the City (Kunstgeschiedenis) van prof. dr. Frans Grijzenhout en dr. Erna Kok - gepresenteerd door masterstudenten Sophia Thomassen en Lex Bronkhorst