Twee teams van studenten van de master Journalistiek en media hebben The Challenge gewonnen, de jaarlijkse wedstrijd om het meest innovatieve journalistieke idee. Dat werd op 26 oktober bekend gemaakt tijdens het congres Media van Morgen in Amsterdam.

The Challenge 2017

'ZZPeer' en 'Research Assistant'

Anna Pleijsier en Eva Kiemeney wonnen de hoofdprijs van € 20.000 met ZZPeer, een platform voor bijscholing van freelance journalisten, en Tove Oegema en Erik van Zummeren wonnen de aanmoedigingsprijs van € 5000 met Research Assistant, een tool voor onderzoeksjournalisten.

Het is de vijfde keer op rij dat studenten van de master Journalistiek en media The Challenge winnen en zo geld krijgen om een journalistieke start-up te beginnen. Veel van de ideeën van The Challenge-winnaars komen voort uit de Week van Journalistiek Ondernemerschap die de opleiding in het begin van het tweede studiejaar organiseert.

The Challenge (website SVDJ)

Winnaars The Challenge 2017 (Website SVDJ)

'The Playwall'

Het team van (oud)studenten van de master dat de vorige editie van The Challenge won met hun idee voor The Playwall, ontving op het congres ook de publieksprijs als meest veelbelovende journalistieke start-up.

The Playwall heeft inmiddels een vervolgsubsidie van € 35.000 gekregen om onder meer een pilot  te ontwikkelen. Die is vorige week live gegaan.

The Playwall wint publieksprijs (website SVDJ)

The Playwall