Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Tijdens een symposium georganiseerd door het Van Gogh Museum op 21 juni is de publicatie 'Van Gogh’s Sunflowers Illuminated. Art Meets Science' gepresenteerd. Deze publicatie bevat de belangrijkste restultaten van een internationaal onderzoek naar de conditie van het schilderij 'Zonnebloemen' onder leiding van UvA-hoogleraar Conservering en restauratie Ella Hendriks.

Ella Hendriks (links) met directeur van het Van Gogh Museum Axel Rüger (rechts) en restaurator René Boitelle in het restauratieatelier bij Zonnebloemen (foto: Van Gogh Museum)

Verschillende leden van het onderzoeksteam deelden hun bevindingen tijdens het Zonnebloemen-symposium. Doel van het onderzoek was om met de nieuwste technieken zo veel mogelijk informatie te verzamelen over het linnen, de grond- en verflagen en de eerdere restauraties van het schilderij. Het onderzoek vond vanaf 2016 plaats onder leiding van Ella Hendriks, in samenwerking met experts van de universiteiten van Antwerpen, Perugia en Torun (Polen) en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Meer informatie