Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
In de wandelgids 'Dwalen langs verhalen' nemen de studenten van de master Redacteur/editor je mee op ontdekkingsreis door Amsterdam. Het boek laat je stilstaan bij de verhalen van spraakmakende activisten en onderbelichte feministen, maar zet je ook aan het denken over de toekomst van het gedrukte boek en het belang van cultureel en literair erfgoed.

Het boek bevat 23 essays over het belang van het geschreven, gesproken en zelfs gezongen woord in Amsterdam. In vijf themawandelingen – over traditie en innovatie, literair verzet in oorlogstijd, Joods cultureel erfgoed, feminisme, en activisme – leer je de stad steeds op een andere manier kennen. Wilma de Rek, chef boeken bij De Volkskrant, gaf de volgende recensie: ‘Lees dit boek als je wil weten welke verhalen de Amsterdamse klinkers écht te vertellen hebben.’ 

Naast de essays en de wandelingen heeft spoken word-artiest Babs Gons voor deze bundel een bewerkte versie van haar gedicht Amsterdam gemaakt, dat een ode is aan de stad in al haar verschillende gedaantes. De illustraties zijn gemaakt door Tânia A. Cardoso, de Portugese illustrator die aan de Amsterdam School for Cultural Analysis verbonden is.  

Dwalen langs verhalen is beschikbaar voor € 14,95 en is nu al online te bestellen. Vanaf 21 maart is de wandelgids te koop bij Athenaeum Boekhandel (Spui 14-16, Amsterdam) en Boekhandel Pantheon (Sint Antoniesbreestraat 134, Amsterdam). 

Het duale masterprogramma Redacteur/editor biedt studenten een academische voorbereiding op een baan in de uitgeverij- en boekenwereld. Lees hier meer over de master.