Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De gerenommeerde schrijver Alain Mabanckou spreekt op donderdag 16 juni de derde Staat van de Europese literatuur uit, onder de titel 'Pour une autre Europe' ('Voor een ander Europa'). De Staat van de Europese Literatuur is een jaarlijkse lezing door een vooraanstaande auteur of dichter van internationale faam, over de staat van de literatuur en van Europa vanuit het perspectief van de literatuur.

Alain Mabanckou (foto: Nico Thérin)
Alain Mabanckou (foto: Nico Thérin)

Mabanckou, wiens boeken in bijna twintig talen zijn vertaald, is romanschrijver, essayist en dichter, en hoogleraar Franstalige literatuur aan UCLA. Hij ontving de Prix Renaudot voor zijn roman Mémoires de porc-épic (Herinneringen van een stekelvarken). Hij stond twee keer op de shortlist voor de International Booker Prize: in 2015 voor zijn oeuvre, en in 2017 voor zijn roman Petit Piment (2015) (dat in het Nederlands vertaald werd als Prins Peper, 2017).

De lezing zal in het Frans zijn, met Nederlandse en Engelse ondertitels. Je kunt de lezing ter plaatse bijwonen in de Agnietenkapel of volgen via de livestream.

Meer informatie en aanmelden via de website: uva.nl/de-staat