Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Emeritus hoogleraar Klassiek Griekse taal- en letterkunde Irene de Jong is gekozen tot Corresponding Fellow van de British Academy, de Britse nationale academie voor sociale en geesteswetenschappen.

Irene de Jong is sinds 2002 hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. In haar onderzoek richt ze zich op het analyseren van de Griekse vertelkunst: ze onderzoekt onder meer hoe de werken van Homerus, Herodotus en de tragediedichters Sophocles en Euripides zo succesvol zijn geworden.

Naast fellow van de British Academy is De Jong ook lid van de Academia Europaea, de Noorse Academie voor Wetenschappen en Letteren en de KNAW.

Over de British Academy

De in 1902 opgerichte British Academy is een genootschap van ruim 1600 Britse en internationale topwetenschappers uit de sociale en geesteswetenschappen. De Academy is ook een financieringsorgaan voor onderzoek en een forum voor debat en engagement. Met haar toetreding bevindt De Jong zich in een internationaal gezelschap van grote denkers, onder wie historicus Simon Schama, classicus Mary Beard en filosoof Onora O'Neill.

Prof. dr. I.J.F. (Irene) de Jong

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Griekse en Latijnse talen en culturen