Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De videopitch van geesteswetenschapper Weixuan Li is op de tweede plaats geëindigd van de UvA-inzendingen voor de internationale Three Minute Thesis (3MT®)-competitie in 2022. De UvA-brede 3MT®-finale vond plaats op 8 september.

Weixuan Li doet onderzoek naar de vraag: wie zijn de kunstschilders van 17e-eeuwse kunst en hun cliënten? Dit doet zij via een techniek genaamd deep mapping

Bekijk hieronder de videopitch over haar onderzoek: Deep mapping painters and the art market in 17th century Amsterdam

Weixuan Li (Deep mapping painters and the art market in 17th century Amsterdam)
Weixuan Li (Deep mapping painters and the art market in 17th century Amsterdam)

Over 3MT®

De 3MT®-competitie is ontwikkeld door the University of Queensland en wordt jaarlijks gehouden door 900 universiteiten verspreid over 85 landen. 3MT® daagt promovendi uit om hun promotie-onderzoek te pitchen aan een publiek van niet-specialisten in een video van drie minuten. 

Promovendi van de vijf UvA-faculteiten zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de UvA-editie van 3MT® dit jaar. Deelnemers kregen toegang tot training en coaching om de beste video te maken. De winnaar van de UvA-brede finale heeft een geldprijs van 1000 euro gewonnen en mag meedoen met de Europese 3MT® competitie. De nummers twee en drie hebben beiden 500 euro gewonnen.