Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Twaalf promovendi namen op 7 september deel aan de finale van UvA’s allereerste 3MT-pitchcompetitie en werden uitgedaagd om hun promotieonderzoek in een video van drie minuten over te brengen op een lekenpubliek. Rukayyah Reichling van de Faculteit der Geesteswetenschappen kwam als een van de twee runners-up uit de bus.

Malouke Kuiper, Yoni Schirris en Rukayyah Reichling

Tijdens de finale werden alle video’s nogmaals getoond, gevolgd door een interessant panelgesprek waarin de onderzoekers werden bevraagd naar de totstandkoming van hun pitches.

Yoni Schirris (FNWI) kwam als winnaar uit de UvA-brede competitie. Hij presenteerde hoe kunstmatige intelligentie gebruikt kan worden om kanker behandelingen te verbeteren. Yoni gaat de UvA vertegenwoordigen bij de Internationale 3MT finale (U21). Het is vanaf maandag 20 sept t/m 4 oktober mogelijk om op Yoni te stemmen. Na deze datum wordt de winnaar bekendgemaakt.

De twee runners-up waren Rukayyah Reichling (FGw) en Malouke Kuiper (FdR). Rukayyah sprak over haar onderzoek naar de koloniale blik op Mecca. Bekijk haar pitch hier:

Rukayyah Reichling – A colonial gaze on Mecca
Rukayyah Reichling – A colonial gaze on Mecca