Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De videopitch van geesteswetenschapper Weixuan Li is op de tweede plaats geëindigd van de UvA-inzendingen voor de internationale Three Minute Thesis (3MT®)-competitie in 2022. De UvA-brede 3MT®-finale vond plaats op 8 september.

Weixuan Li doet onderzoek naar de vraag: wie zijn de kunstschilders van 17e-eeuwse kunst en hun cliënten? Dit doet zij via een techniek genaamd deep mapping

Bekijk hieronder de videopitch over haar onderzoek: Deep mapping painters and the art market in 17th century Amsterdam

Over 3MT®

De 3MT®-competitie is ontwikkeld door the University of Queensland en wordt jaarlijks gehouden door 900 universiteiten verspreid over 85 landen. 3MT® daagt promovendi uit om hun promotie-onderzoek te pitchen aan een publiek van niet-specialisten in een video van drie minuten. 

Promovendi van de vijf UvA-faculteiten zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de UvA-editie van 3MT® dit jaar. Deelnemers kregen toegang tot training en coaching om de beste video te maken. De winnaar van de UvA-brede finale heeft een geldprijs van 1000 euro gewonnen en mag meedoen met de Europese 3MT® competitie. De nummers twee en drie hebben beiden 500 euro gewonnen.