De website bevat een virtuele tentoonstelling en een onderzoeksdatabase die een beter begrip proberen te kweken voor de belangrijke plaats van de pas d'armes in de laatmiddeleeuwse samenleving. De website is het resultaat van het werk van een internationaal, interdisciplinair onderzoeksnetwerk gesubsidieerd door de Engelse Arts and Humanities Research Council (AHRC) getiteld The Joust as Performance: Pas d’armes and Late Medieval Chivalry. De hoofdonderzoekers van het project zijn Rosalind Brown-Grant (University of Leeds) en Mario Damen (Universiteit van Amsterdam).

Dr. M.J.M. (Mario) Damen

Faculteit der Geesteswetenschappen