Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Voor het eerst in de wereldgeschiedenis wonen meer mensen in de stad dan op het platteland. Ondanks deze aantrekkingskracht heeft de stad niet alleen maar positieve invloeden op de geestelijke gesteldheid van haar inwoners. Depressies, angsten, stress en verslavingen komen allemaal vaker voor in de stad. Zo ook in Amsterdam.
Kerngegevens van evenement Stadsgesprek: zonder community building geen stad
Datum
30 maart 2023
Tijd
15:00 -16:30

The Center for Urban Mental Health van de UvA doet multidisciplinair onderzoek naar wat de invloed van de stad is op de geestelijke gezondheid van haar inwoners. Zij komen tijdens het Stadsgesprek vertellen over hun bevindingen.

Hierna is het de beurt aan best practices uit de praktijk. Hoe kan via community building de stad ook een positieve invloed hebben, zorgen voor creativiteit, saamhorigheid en emancipatie? We kijken onder andere naar De Eenhoorn in Oost, waar Ymere stedelijke verdichting juist aangreep om via Assed Based Community Development voor meer sociale cohesie te zorgen.

Over Kennisnetwerk Amsterdam

Kennisnetwerk Amsterdam verbindt en inspireert Amsterdamse buurtprofessionals rondom actuele onderwerpen, om zo het werken in de wijk beter en gemakkelijker te maken. Kennisnetwerk Amsterdam organiseert maandelijks Stadsgesprekken die gericht zijn op praktische oplossingen en nieuwe coalities rondom de Amsterdamse wijk. Ons doel is om Amsterdamse buurtprofessionals te wapenen met kennis en kunde, zodat zij hun werk in de Amsterdamse buurten nog beter kunnen uitvoeren.