Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Wetenschappers van diverse universiteiten lanceren website en eerste adviezen van het Onderwijs OMT. Het Onderwijs-OMT geeft op basis van wetenschappelijke kennis een zo goed mogelijk advies aan het onderwijs: aan leraren, schoolleiders en bestuurders, maar ook beleidsmakers. Het richt zich primair op adviezen omtrent het Nationaal Programma Onderwijs en de extra middelen die beschikbaar zijn om vertragingen als gevolg van Covid-19 tegen te gaan.

De eerste vier adviezen van het Onderwijs OMT staan nu online en zijn te vinden onder adviezen. Deze gaan over monitoring van leerachterstanden en de organisatie van zomerscholen. Via hun website kun je ook een vraag stellen.

Wie zijn verbonden aan Onderwijs-OMT?

Het Onderwijs-OMT is onafhankelijk en vormt geen onderdeel van OCW, de sectorraden of NWO. De leden zitten op persoonlijke titel in het Onderwijs-OMT en zijn wetenschappers op tal van terreinen, uit verschillende disciplines en van verschillende universiteiten. Vanuit de UvA zijn onderwijssociologen Thijs Bol en Herman van de Werfhorst en onderwijswetenschapper Louise Elffers als vast lid aan het platform verbonden.