Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS) kent 49 fellowshipbeurzen toe voor het nieuwe academische jaar in 2022/23, waaronder emeritus hoogleraar antropologie Annelies Moors. De fellows zijn geselecteerd na een rigoureuze externe selectieprocedure, waarbij naast individuele kwaliteit ook diversiteit van perspectieven en achtergronden een belangrijke leidraad is.
Annelies Moors (foto: Marco Bakker)
Annelies Moors (foto: Marco Bakker)

Met de fellowshipbeurs kunnen onderzoekers, schrijvers, journalisten en kunstenaars zich vijf of tien maanden volledig wijden aan hun eigen onderzoek, in de internationale en interdisciplinaire omgeving die het instituut biedt. Deze fellowsgroep zal nog worden uitgebreid met zeven fellows, waaronder vier onderzoekers die gevlucht zijn voor de oorlog in Oekraïne.  

Annelies Moors gaat zich richten op haar project 'The struggle for the future of ethnography'. Hierin onderzoekt ze hoe nieuwe vormen van onderzoeksmanagement en nieuwe populaties van onderzoekers en hun publiek etnografie hebben beïnvloed. Ze kijkt daarbij naar de dilemma's waarmee etnografen worden geconfronteerd, en hoe deze de toekomst van etnografie kunnen beïnvloeden.

Over NIAS-KNAW

NIAS-KNAW is een intellectuele vrijhaven en stimuleert interdisciplinair en nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek in de sociale - en geesteswetenschappen. NIAS biedt tijdelijke fellowships aan academici, journalisten, kunstenaars en schrijvers, die samenkomen in een omgeving waar kennisdeling centraal staat. Opgericht in 1971, is het het oudste Institute for Advanced Study van Europa. NIAS is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW). 

Prof. dr. A.C.A.E. (Annelies) Moors

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen

Exploring Diversity