Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Een bijzondere samenwerking waar nu ook op gestemd kan worden! Wetenschappers ontwikkelden de app Feelee waarmee jongeren hun mentale weerbaarheid kunnen versterken. FC Utrecht startte een pilot met twintig jeugdspelers die met deze app aan de slag zijn gegaan. FC Utrecht is nu met Feelee genomineerd voor de Voetbal Geeft Prijs van de VriendenLoterij. Per stem ontvangt het project bovendien één euro om verdere ontwikkeling te bewerkstelligen.

Over de app Feelee

De mentale gezondheid van jongeren verslechtert in rap tempo. Tegelijkertijd staat de Jeugdhulp onder druk en nemen wachtlijsten toe. Om jongeren te ondersteunen ontwikkelden UvA-wetenschappers de mobiele app Feelee. Deze app biedt jongeren inzicht in hun gewoonten en emoties. Met het FMG Fonds proberen we nu donaties op te halen om deze app te kunnen uitbreiden met een adviesmodule die jongeren helpt hun gedrag te veranderen en zo de vicieuze cirkel te doorbreken. Lees hier meer over het fonds en dit project

Over de pilot met FC Utrecht

De Academie van FC Utrecht is gestart met een Feelee pilot. Tijdens deze pilot gaan twintig jeugdspelers met de app aan de slag en krijgen zij inzicht in hun dagelijkse gewoontes en hoe dit invloed heeft op hun mentale gesteldheid. Met deze pilot willen beide partijen testen of Feelee een positieve bijdrage kan leveren aan het vergroten van de emotieregulatie-vaardigheden van de jonge spelers. Vervolgens wordt nagegaan of dit kan bijdragen aan het voorkomen van mentale en fysieke problemen en het verbeteren van hun voetbalprestaties. Lees meer over deze pilot bij FC Utrecht.

Je kunt nu stemmen voor Maatschappelijk Project van het Jaar

Met de Voetbal Geeft Prijs daagt de VriendenLoterij jaarlijks alle eredivisieclubs uit om een vernieuwend en impactvol maatschappelijk project op te zetten. FC Utrecht strijdt met de inzet van Feelee met negen andere projecten om de titel. Het winnende project wordt door organisator van de verkiezing VriendenLoterij beloond met 50.000 euro. De runner-up krijgt 30.000 euro en voor de nummer drie is 20.000 euro gereserveerd. Naast het oordeel van een vakjury wordt het aantal publiekstemmen meegenomen in de beoordeling. Per stem ontvangt het project één euro om verdere ontwikkeling te bewerkstelligen.