Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Vrijdag 24 mei wonnen Emma Morgan en dr. Nienke Doornbos met hun startup Clarity Now de Justice Challenge. Dit werd bekend gemaakt na afloop van het startup Pitch-evenement van de Amsterdam Law Hub. Tijdens dit event presenteerden de acht deelnemende teams hun start-up idee aan een jury.

24 mei 2019 vond in de Amsterdam Law Hub het eerste pitch-evenement plaats. De acht startup-teams die meededen aan de Justice Challenge pitchten hun idee voor een jury. Ieder team werd vervolgens onderworpen aan kritische vragen.

Mensen die een startup-idee hadden dat raakte aan een juridisch of maatschappelijk probleem konden sinds de opening van de Law Hub hun idee inzenden voor de Justice Challenge. Geselecteerde teams zijn begeleid in de Law Hub om hun idee uit te werken en hun pitch voor te bereiden.

Na afloop van het pitch-evenement werd startup Clarity Now door de jury als winnaar gekozen. Clarity Now wil bouwen aan een app waarbij asielzoekers hun eerste gesprek bij de IND kunnen opnemen en waarbij ze informatie krijgen betreffende hun rechten als asielzoeker. De teamleden, student Emma Morgan (LLM Public International Law) en docent Nienke Doornbos, wonnen hiermee 2500 euro via het IXA Valorisatiefonds. Dit fonds ondersteunt eveneens het Law Hub start-up programma.  Daarnaast zijn er nog twee andere teams die 2500 euro en begeleiding krijgen via start-up programma van de Law Hub. 

Op het faculteitscolloquium op 6 juni, dat plaatsvindt in de Law Hub, zal Clarity Now komen spreken over dit idee.