Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Hoe maak ik een poll in Zoom? Hoe zet ik een opgenomen video op Canvas? Eind oktober begint het onderwijs in blok 2. Vrijwel alle onderwijs zal online zijn, met de nodig uitdaging die daarbij hoort. Het Teaching & Learning Centre van de FdR biedt hulp! Online staat veel informatie, maar ook live support via de Zoom helpdesk. Vele collega’s gingen je voor.

Online onderwijs vraagt om een duidelijke structuur en een goede voorbereiding. Wat verwacht je van de studenten? Hoe hou je ze betrokken? Hoe maak je een duidelijke studiewijzer? Om docenten te helpen online onderwijs vorm te geven, heeft het Teaching and Learning Centre van de FdR een aantal hulpmiddelen in het leven geroepen. Ze staan hieronder op een rij. Doe er je voordeel mee! 

‘Het bedenken voor een geschikte werkvorm voor onze online werkgroepen was een uitdaging: het vak is ingericht op intensieve kennisoverdracht en de groepen zijn groot (50 studenten). Bij het hele proces hebben wij kunnen rekenen op de snelle beschikbaarheid van TLC, in combinatie met ICTO. Erg fijn!’ Irene Groenland, docent Privaatrecht

Educational Redesign Aid website

Het TLC heeft een gebruiksvriendelijke website ontwikkeld waar je overzichtelijk alle online tips & tricks per type vak of onderwijsactiviteit kunt vinden. Je kunt de informatie filteren op de grootte van de groep. Er zijn talloze instructievideo’s over toepassingen in Zoom, Canvas en Powerpoint, er zijn tips over onderwijsvormen en tips voor docenten om het hoofd koel te houden tijdens het geven van online onderwijs.

Hulp via Canvas/FdR

Ook op Canvas is een speciale pagina ingericht voor hulp bij online onderwijs. De informatie op deze pagina is specifiek gericht op de faculteit. Je kunt er bijvoorbeeld lezen over online tentaminering bij de FdR en good practices bij de faculteit. 

Zoom live support helpdesk

Je kunt iedere dag online onderwijsgerelateerde vragen stellen aan een team van ICTO en TLC deskundigen, via de Zoom live support helpdesk. De helpdesk is dagelijks geopend van 10.00 tot 12.00 uur en van 16.00 tot 17.00 uur.

Advies op maat

Het TLC kan ook met je meedenken over een specifiek vak. Voor vragen over (online) didactiek en toetsing kun je mailen naar tlc-fdr@uva.nl .

FAQ - voorbeelden

Bij het TLC en bij de Zoom helpdesk komen veel praktische vragen binnen over online onderwijs. Veel antwoorden zijn te vinden op de TLC-Fdr Canvas pagina of de website Educational Redesign Aid. Hieronder staan drie veelgestelde vragen, met daarbij uitgelegd de manier om het antwoord te vinden. 

  1. Hoe kan ik een poll in Zoom maken? 

Via de Educational Redesign Aid website > Large course > Workgroups > ZOOM with Breakout Rooms > Video op YouTube bekijken

  1. Hoe zet ik een opgenomen video op Canvas met Kaltura?

Via de Educational Redesign Aid website > Large course > Video en dan de instructievideo > Video op YouTube bekijken

  1. Hoe activeer ik studenten tijdens een werkgroep?

Creëer een teamwedstrijd door studenten in Break Out Rooms te laten voorbereiden. Test vervolgens de kennis met een plenaire quiz aan het einde. Bekijk meer informatie en andere tips.