Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De drie genomineerden voor het Actuarieel Talent van het Jaar 2019 zijn bekend gemaakt door Actuarieel Podium. De kanshebbers zijn allen afkomstig van de Amsterdam Executive Master in Actuarial Science (AEMAS). De genomineerden zijn Stephan van Stalborch, Timo van der Veen en Linda Vos.

Stephan van Stalborch (1989)
Stephan van Stalborch is senior beleidsmedewerker en actuaris op de afdeling Pensioenbeleid van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hij is betrokken geweest bij de totstandkoming van het Pensioenakkoord. In 2015 rondde hij de studie Intensive Master Actuarial Science af aan de UvA. Van Stalborch doceert geregeld aan de UvA, begeleidt scriptanten en is daarnaast nauw betrokken bij het Actuarieel Genootschap (AG).

Timo van der Veen (1991)
Timo van der Veen heeft de Master in Actuarial Science in 2016 afgerond. Na een intensieve periode als consultant met trajecten bij verschillende verzekeraars, koos hij voor het ondernemerschap en startte Whayle. Volgens Van der Veen moeten Actuarissen nog meer dienstbaar zijn aan de business door meer betrokken te zijn bij het oplossen van vraagstukken in de praktijk. Van der Veen draagt zijn visie uit door te spreken op congressen, actief te zijn in het AG, artikelen te publiceren en mensen op te leiden bij Whayle.

Linda Vos  (1986)
Linda Vos werd AAG via de AEMAS in 2014. Vanaf het begin van haar carrière bij PwC in 2012 heeft ze zich beziggehouden met het uitoefenen van het vak van actuaris in de volle breedte, zowel binnen als buiten de verzekeringsindustrie. Daarbij staan haar werkzaamheden veelal in het teken van maatschappelijke relevantie. Linda werkte bijvoorbeeld in Zwitserland 2,5 jaar aan de ontwikkeling van een voorspelmodel voor de effectiviteit van de verschillende beschikbare medicijnen die neurologen voor kunnen schrijven aan MS-patiënten. Dit model en onderzoek vormt een doorbraak in de zorgsector en is toepasbaar voor veel meer ziektebeelden.

Over Actuarieel Talent van het Jaar

De prijs is in 2015 in het leven geroepen door Actuarieel Podium en is gericht op Actuariële talenten van maximaal 35 jaar oud. Zichtbaarheid en visie staan hierin centraal. Tijdens Actuarisdag op 26 september presenteren de genomineerden zich aan het publiek, waarna de uitreiking van de Actuarieel Talent van het Jaar 2019 direct plaatsvindt.