Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De European Research Council (ERC) heeft Thomas Buser (sectie Microeconomics) een Starting Grant toegekend voor zijn project 'Competition, Time Pressure, Public Speaking and Multitasking: The Role of Willingness and Ability to Cope with Pressure in Explaining Individual Differences and Inequality in Career Outcomes'.

Buser

De Starting Grant is een persoonsgebonden subsidie van ongeveer 1,5 miljoen euro, waarmee getalenteerde wetenschappers vijf jaar lang onderzoek kunnen doen.

Thomas Buser (Amsterdam School of Economics): Competition, Time Pressure, Public Speaking and Multitasking: The Role of Willingness and Ability to Cope with Pressure in Explaining Individual Differences and Inequality in Career Outcomes
Hoe vormt de persoonlijkheid van een individu zijn of haar onderwijs- en carrièrepad? En omgekeerd, hoe wordt je persoonlijkheid gevormd door je omgeving? Deze vragen staan centraal in het project van Thomas Buser. Buser richt zich op de bereidheid en het vermogen van mensen om in competitieve omgevingen te presteren, onder tijdsdruk te werken, in het openbaar te spreken en te multitasken. Op die manier wil hij meer inzicht krijgen in hoe individuen tot verschillende carrières komen en wil hij ook de verschillen tussen bevolkingsgroepen verklaren. De onderzoeksresultaten kunnen helpen bij het in kaart brengen van de kenmerken van werk- en onderwijsomgevingen die personen die op zich gekwalificeerd zijn afwijzen - wat ten koste kan gaan van zowel de productiviteit als de diversiteit. Voorbeelden hiervan zijn cruciale examens waarin eerder het werken onder tijdsdruk dan daadwerkelijke kennis beloond wordt, of werkomgevingen die competitiviteit belonen in plaats van samenwerking.