Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Vrijdag 23 oktober ontving Ada Vermeer-Janse een Erepenning van de UvA (voorheen Stapenning). Ze is al lang vrijwilliger - ze hoort bij de UvA en draagt dat op allerlei manieren uit.

Fotograaf: Monique Kooijmans

Vermeer-Janse werd vrijdag thuis verrast door Geert ten Dam, voorzitter van het CvB,  en Carolyn Wever, voormalig directeur Alumnirelaties en Universiteitsfonds van de UvA.

Eerste vrouwelijke registeraccountant

Vermeer-Janse was in 1979 de eerste vrouw in Nederland die het diploma voor registeraccountant behaalde bij Economie en Bedrijfskunde (toen nog faculteit der Economische Wetenschappen). Sindsdien heeft zij zich altijd ingezet voor de UvA.

Penningmeester bij universiteitsverenigingen en -fondsen

Na haar afstuderen werd zij lid van de alumnivereniging Kring van Amsterdamse Economen (KAE) waar ze in 2006 werd verkozen tot penningmeester. In datzelfde jaar (2006) werd ze ook bestuurslid van Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV) en in 2007 werd zij ook daar tot penningmeester benoemd.

In 2012 trad ze voortijdig terug als penningmeester van de AUV, omdat zij vanaf dat moment de functie van penningmeester bij de Stichting Amsterdams Universiteitsfonds (AUF) ging vervullen. Tot 1 januari 2020, heeft zij als penningmeester van het universiteitsfonds haar kwaliteiten en bijzondere inzet laten zien.