Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Het Wereldvoedselprogramma van de VN maakt kans op de prestigieuze INFORMS Franz Edelman Award. ABS-hoogleraar Dick den Hertog (Sectie Operations Research) is een van de onderzoekers die meewerkt aan dit programma. De prijs is in het leven geroepen om erkenning te verlenen aan belangrijk onderzoek op het gebied van 'analytics and operations'.

Via het VN-programma wordt er voedselhulp over de hele wereld geleverd. Hiermee zijn er afgelopen jaar zo’n 100 miljoen mensen in 88 landen geholpen. Het team van Den Hartog is verantwoordelijk voor het operationele beheer en de analyse. Het is cruciaal voor de uitvoering van complexe humanitaire operaties. Het werk van Den Hertog is een goed voorbeeld van hoe UvA EB-onderzoek een directe maatschappelijke bijdrage kan leveren.

Andere kanshebbers

De andere finalisten  zijn Alibaba, Amazon, JD.com, Memorial Sloan Kettering Hospital, OCP en Lenovo. De winnaar wordt op 11 april 2021 bekend gemaakt. Lees meer over INFORMS, de prijs en de finalisten in het INFORMS persbericht (in het Engels).