Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Elke week maken we kennis met een andere medewerker. Ontdek wat ze het leukste vinden aan hun werk en leer dingen die je nog niet over hen wist. Deze week: Xiao Xiao, ABS-docent en onderzoeker bij de Finance sectie.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Het leukste aan mijn werk vind ik dat het flexibel en creatief is. Er zijn geen strikte werktijden. Ik kan werken wanneer het mij het beste uitkomt. Dat kan in de vroege ochtend, laat in de middag of in de avond zijn. Ik heb de vrijheid om onderwerpen te bestuderen die mij interesseren en om dingen te onderzoeken die nog niet eerder zijn onderzocht.

Op welk onderzoek of project van het afgelopen jaar ben je het meest trots?

Ik denk ons onderzoek naar hoe optiehandelaren verkeerd geprijsde (d.w.z. te lage en te dure) aandelen op de aandelenmarkt verhandelen. We kwamen er achter dat sommige optiehandelaren goed zijn in het detecteren van te goedkope en te dure aandelen door te kijken naar handelsgedrag in het handelsvolume van de aandelen. Wanneer de richting van de optiehandel in lijn is met het signaal van verkeerde prijsstelling, is het rendement van de verkeerd geprijsde aandelen vaak veel hoger. Andere institutionele beleggers kopiëren optietransacties in de 5 dagen daarna. Dit suggereert dat optiehandelaren de prijsontwikkeling vergemakkelijken en bijdragen aan de correctievan verkeerde prijzen op de financiële markt.

Wat weten collega’s waarschijnlijk niet van jou?

Ik ben geboren in Altay, een stad in het noorden van Xinjiang, China. Het grenst aan Kazachstan en Rusland in het noordwesten en Mongolië in het noordoosten. Het is de thuisbasis van het beroemde Nationale Geopark Kanas. Hier vind je alpiene ijsmeren, met gras begroeide moerassen, schilderachtige dorpjes en altijd groene bossen.